-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Londone vykusiam Helovino vakarėliui nesukliudė 7-ių žmonių areštai

Helovino vakarėlis centriniame Londone tapo viena pagrindinių sekmadienio naujienų, mat vakarėlio dalyviai, nepaisydami susirėmimų su riaušių policija ir areštų, nenutraukė linksmybių.
Prie įėjimo į vakarėlį
Prie įėjimo į vakarėlį / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Helovinas Londonas

Galimai nelegalaus vakarėlio metu net 7 jaunuoliai buvo suimti dėl viešosios tvarkos pažeidimų, trys sužesti. Vienas sužeistųjų – policijos pareigūnas, nukentėjęs nuo įsisiautėjusių puotautojų, kurie nutarė svaidytis plytomis ir buteliais.

Nukentėjusieji, nors patyrė tik nedidelių sužalojimų, buvo nugabenti į ligoninę, o specialios policijos pajėgos stengėsi išsklaidyti nenaudojamame pastate linksmintis susirinkusią minią. Tačiau jaunuoliai pademonstravo atkaklumą – sekmadienio rytą pastate, kuriame vyko vakarėlis vis dar buvo šimtai vakarotojų, kurie nė nemanė nutraukti šėlionių.

Baimindamiesi galimų incidentų, policijos pareigūnai apsupo pastatą ir prižiūrėjo tvarką. Vakarėlio dalyviai – apsirengę suvirintojų, meškinų, juokdarių ir kitais kostiumais – sekmadienio rytą tiesiog užplūdo New Oxford gatvę. Tačiau minia nesiskirstė ir iš pastato, mesdami policijai iššūkį laukti, kol jie pavargs linksmintis.

Viliamės, kad žmonės pavargs ir eis namo.Pasak Londono policijos atstovų, įsisiautusi minia tapo agresyvi tuomet, kai buvo paprašyti skirstytis. Teigiama, kad buvo leista tęsti vakarėlį baiminantis kitų išpuolių, o pareigūnai akylai prižiūrėjo linksmybes. Vakarėlis tęsėsi ir dieną, stebindamas turistų būrius. „Jaučiu, kad galėčiau užeiti ir šokti drauge su jais“, – stebėjosi vienas. „Viliamės, kad žmonės pavargs ir eis namo“, – „Sky News“ vylėsi greta stovėjęs policininkas.

Helovino vakarėlis, pavadintas „Scumo'ween“ (kalbamąja anglų kalba scum – padugnės, niekšai, – red. past.) buvo organizuojamas „iš lūpų į lūpas“. Vos keletą valandų prieš jam įvykstant, visi, norintys į jį patekti turėjo paskambinti nurodytu telefonu, kad sužinotų veiksmo vietą. Viduje ištroškusius linksmybių britus sutiko net 10 skirtingų scenų, o per parą čia pasirodė 200 didžėjų.
Pasak Thesun.co.uk kalbinto vakarėlio dalyvio, šis renginys Londone pirmas tokio masto per 9-erius metus ir veikiausiai reiškia tokio pobūdžio renginių atgimimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius