Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono centre protestuotojai susirėmė su policija

Tūkstančiai prieš kapitalizmą protestavusių demonstrantų trečiadienį susirėmė su policija Londono centre ir prie Bakingamo rūmų po eitynių prie parlamento.
Protestas Londone
Protestas Londone / „Scanpix“/AP nuotr.

Šie protestai buvo dalis „Milijono kaukių eitynių“ (Million Masks March) akcijos, kurią keliuose pasaulio miestuose organizavo aktyvistų organizacija „Anonymous“. Protestuotojai Londone mėtė į policininkus eismo juostas žyminčius plastikinius stulpelius, butelius ir gatvių ženklus, taip pat griovė metalines užtvaras.

Ši demonstracija vyko Britanijoje švenčiant Guy Fawkeso naktį, o daugelis eitynių dalyvių buvo užsidėję baltas kaukes, vaizduojančias žmogų, kuris 1605 metais rezgė sąmokslą susprogdinti parlamentą, o dabar siejamą su „Anonymous“ judėjimu.

„Išeitis viena – revoliucija“, – skandavo protestuotojai, o kai kurie leido fejerverkus priešais policijos rikiuotes.

Protestuotojai taip pat mėgino šturmuoti nacionalinio transliuotojo BBC pastatą, bet jiems į vidų neleido patekti policija.

Parduotuvės užsidarė, kai protestuotojai pradėjo žygiuoti Londono centriniame komercijos rajone, vartydami šiukšlių konteinerius ir išdaužę langus vienam automobiliui.

Dešimt protestuotojų buvo suimti dėl policijos pareigūnų užpuolimo, trukdymo pareigūnams atlikti savo pareigas ir netinkamo pirotechnikos priemonių naudojimo, nurodė policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius