-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Londono garsieji raudonieji taksofonai bus žali

Garsiosios raudonosios Londono telefonų būdelės virsta žaliomis – trečiadienį buvo pristatyta nauja saulės energiją naudojanti būdelė, kurioje žmonės galės pasikrauti savo mobiliuosius įrenginius.
Londono garsieji raudonieji taksofonai bus žali.
Londono garsieji raudonieji taksofonai bus žali. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Raudonieji taksofonai dėl plačiai naudojamų mobiliųjų telefonų tampa atgyvena, o žaliosios būdelės yra bandymas naujam gyvenimui prikelti britų nacionalinį simbolį, kuris dabar dažnai atrodo apšiuręs.

Norėjome parodyti, kad galima gerai išnaudoti viešąsias erdves, ir kad Londonas turėtų pabandyti tapti žalesnis, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Pirmoji „saulės būdelė“ buvo trečiadienį pristatyta prie „Tottenham Court Road“ metropoliteno stoties, judriausiame Oksfordo gatvės taške, pagrindiniame sostinės parduotuvių rajone.

Daugiau naujųjų būdelių, kurios bus nudažytos žalia spalva ir kraunamos ant stogo pritaisytomis saulės baterijomis, pasirodys ateinančiais mėnesiais.

Jų viduje bus įrengti keturi krovikliai, per kuriuos bus galima pasikrauti mobiliuosius telefonus arba planšetinius kompiuterius.

„Energija yra saugoma akumuliatoriuje, todėl telefoną bus galima pasikrauti ir naktį arba apniukusiomis dienomis“, – sakė vienas „saulės būdelės“ sumanytojų Londono ekonomikos mokyklos absolventas Haroldas Crastonas.

„Norėjome parodyti, kad galima gerai išnaudoti viešąsias erdves, ir kad Londonas turėtų pabandyti tapti žalesnis“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius