Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Los Andželą sukrėtė vidutinio stiprumo žemės drebėjimas

Vidutinis 5 balų stiprumo pagal momentinės magnitudės skalę žemės drebėjimas sekmadienį sukrėtė Los Andželą, tačiau apie aukas arba nuostolius nepranešama, nurodė pareigūnai.

Smūgio, kurio stiprumas iš pradžių buvo įvertinas 4,7 balo, židinys buvo vos už 15 kilometrų į pietvakarius nuo Los Andželo centro, 13 kilometrų gylyje, pranešė JAV geologijos tarnyba.

Žemės drebėjimas įvyko aplinkiniame regione ir suvirpino pastatus visame Los Andžele, pranešė įvykio liudininkai.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai pranešė, kad kelias sekundes trukę požeminiai virpesiai vartė lentynose sudėtus daiktus.

Skaičiuojant žemės drebėjimo stiprumą pagal tolydžią momentinės magnitudės skalę, kurią šiuo metu naudoja JAV seismologai, atsižvelgiama į uolienų slinkties apimtos teritorijos plotą ir bendrą atpalaiduotos energijos kiekį.

Praėjusių metų liepą Los Andželą buvo sukrėtęs 5,4 žemės drebėjimas, kuris buvo galingiausias mieste per pastaruosius 14 metų.

Pasak geologų, egzistuoja 99 proc. tikimybė, kad Kaliforniją per artimiausius 30 metų sukrės stiprus žemės drebėjimas, galintis sukelti plataus masto griūčių.

Per 1994 metais Los Andželui smogusį 6,7 balo žemės drebėjimą žuvo mažiausiai 60 žmonių, o jo padaryta žala vertinama 10 mlrd. dolerių. 1989 metais San Fransiską sukrėtę 6,9 balo smūgiai nusinešė 67 žmonių gyvybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius