-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lukašenka flirtuoja su JAV

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad būtina atkurti prekybinius ir ekonominius santykius su JAV, pažymėdamas konstruktyvią Vašingtono poziciją, Tarptautinio valiutos fondui priimant sprendimas skirti Minskui paskolą.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes visada vertiname gautus signalus, konkrečiai tą konstruktyvią JAV poziciją, kuri prisidėjo, kad TVF vykdomoji taryba priimtų sprendimą skirti Baltarusijai paskolą", – pareiškė Baltarusijos valstybės vadovas, susitikdamas antradienį Minske su JAV Kongreso delegacija.

Be to, A.Lukašenka tikisi, kad JAV atsisakys kalbėtis su Baltarusijos valstybe iš jėgos pozicijų.
„Tikiuosi, jog JAV anksčiau ar vėliau suvoks, kad neturi perspektyvos kalbėjimas su mumis sankcijų kalba ir iš jėgos pozicijos“, – pareiškė jis.

Be to, pasak valstybės vadovo, Amerikos vyriausybės sankcijos suvaržė ne tiek Baltarusijos prekių gamintojų, kiek prekybos partnerių Amerikoje interesus.

„Mes sugebėjome laiku perorientuoti savo prekybos srautus į naujas realizavimo rinkas, o po draudimų presu pateko daugelis Amerikos verslininkų, kurie klestėjo iš Baltarusijos produkcijos importo ir jos panaudojimo gamyboje“, – sakė prezidentas.

Dabar, pasak jo, „mes matome, kaip smarkiai sumažėjo ekonominiai ryšiai tarp mūsų šalių“, – sakė A.Lukašenka.

Pasak prezidento, „todėl yra aktualus uždaviniai atnaujinti konstruktyvų bendradarbiavimą prekybos ir ekonomikos srityje, pasiekti, kad būtų plėtojama dvišalė prekyba, nes tai atitinka abiejų šalių interesus“.

A.Lukašenka pažymėjo: „buvo gana sudėtingas mūsų ryšių ir su Europa laikotarpis“.
„Tačiau pastaruoju laiku mūsų partneriai Europoje vis aktyviau duoda signalus, kad yra pasirengę normalizuoti santykius su Baltarusija. Nepabijosiu pasakyti, kad šiuo klausimu jau pasiekta tam tikros pažangos“, - pareiškė Baltarusijos prezidentas.

Kalbėdamas apie vykstančius šalyje visuomeninius ir politinius procesus A.Lukašenka pažymėjo: „Žinoma, kol kas ne viskas mums, kaip pas jaunai valstybei, pavyksta. Atvirai pasakius, ir pas jus ne visada viskas išeina“.

„Tačiau mes neturime to daugiamečio patyrimo, kurį sukaupė „senųjų demokratijų“ šalys. Bet mes pasiryžę eiti nuosekliai į priekį, patikrindami kiekvieną žingsnį, remdamiesi realiais žmonių poreikiais. Priemonės, kurių mes imamės, tobulindami visuomeninius politinius procesus, padeda toliau stiprinti Baltarusijos suverenitetą ir savarankišką poziciją tarptautinėje arenoje“, – sakė jis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius