Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madride policija lazdomis vaikė prieš popiežiaus vizitą protestuojančius demonstrantus

Madride guminėmis lazdomis ginkluoti riaušių policijos pareigūnai ketvirtadienio vakarą išvaikė apie 150 sostinės centrinėje aikštėje susirinkusių protestuotojų, nepatenkintų dėl popiežiaus Benedikto XVI vizito Ispanijoje.
Protestuotojų ir policininkų susirėmimas
Protestuotojų ir policininkų susirėmimas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Policija anksčiau užtvėrė kelius į centrinę Saulės Vartų aikštę ir apsupo mikroautobusais demonstrantus, įtūžusius dėl 84 metų pontifiko viešnagės kaštų, kai Katalikų Bažnyčios vadovas anksčiau ketvirtadienį atvyko į Madridą dalyvauti katalikiško jaunimo festivalyje.

„Jie (policininkai) smogė man penkis ar šešis kartus. Mes atėjome neginkluoti, nieko nepadarėme – susirinkome čia į viešą demonstraciją“, – skundėsi 30 metų Bruno, kuriam buvo sukruvintos alkūnės.

Saulės Vartų aikštėje, kur vyko pirmosios „nepatenkintųjų“ judėjimo demonstracijos dėl esą netinkamo vyriausybės atsako į Ispanijos ekonomiką apėmusią krizę, susirėmimai tarp popiežiaus vizitui nepritariančių aktyvistų ir policijos taip pat vyko trečiadienio vakarą.

Tūkstančiai popiežiaus vizito priešininkų ir šimtai jaunųjų katalikų, atvykusių į rugpjūčio 16–21 dienomis Madride vykstančias Pasaulinių jaunimo dienų ceremonijas, trečiadienio naktį plūdo vieni kitus sostinės centrinėje aikštėje.

Vėliau policija išvaikė aktyvistus guminėmis lazdomis ir suėmė septynis žmones. Kaip pranešama, 11 žmonių buvo lengvai sužeisti.

Anksčiau apie 100 piligrimų apšaukė protestuotojus iš už policijos užtvarų, skanduodami „Gėda!“, „Veidmainiai!“ ir „Mes esame popiežiaus jaunimas!“ Policija jų paprašė išsiskirstyti.

Pareigūnai taip pat taikiai išsklaidė apie 100 gėjų ir lesbiečių, kurie mėgino surengti masinę bučiavimosi akciją Madrido gatvėse, kuriomis buvo vežamas popiežius.

Tik du vyrai sugebėjo išsisukti nuo policininkų ir pasibučiuoti prieš televizijos kameras, kai pontifikas buvo vežamas centrine Serano gatve.

VIDEO: Madrid police arrest eight in anti-Pope protests

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius