-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mafija sukūrė S.Berlusconi imperiją

Silvio Berlusconi finansų imperija buvo sukurta už Sicilijos mafijos pinigus. Taip teigia „Cosa Nostra“ atsivertėlis Gaspare Spatuzza.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokį buvusio mafiozo, dabar bendradarbiaujančio su Italijos teisėsaugos institucijomis, kaltinimą, išspausdino dienraštis „La Repubblica“. Jei premjerui mesti kaltinimai pasitvirtintų, jie dar labiau apsunkintų ir taip netvirtą S.Berlusconi padėtį.

Tačiau visuomenei atliekantis išpažintį mafiozas nė neketina keisti savo parodymų ir tebetvirtina, kad imperija „Fininvest“ sukurta mafijos klano „Brancaccio“, kuriam vadovavo broliai Giuseppe ir Filippo Graviano, pinigais. Abu broliai buvo suimti 1994 metais ir tebesėdi kalėjime atlikdami bausmę už kruvinus pasikėsinimus, sprogdinimus ir žmogžudystes.

G.Spatuzza buvo brolių Graviano dešinioji ranka. Tačiau nenorėdamas, kad jį ištiktų jų likimas, jis linkęs bendradarbiauti su visomis Italijos teisėtvarkos institucijomis. Šį pavasarį ir vasarą G.Spatuzza suteikė policijai ir tardytojams daug svarbios informacijos apie mafiją, o dabar nutarė, kad atėjo laikas demaskuoti ir patį Italijos premjerą. „F.Graviano man pasakojo, kad tai buvusi jo investicija, kad “Fininvest„ buvo sukurta paėmus pinigų iš jo kišenės“, – aiškina mafiozas. Jo teigimu, Graviano šeimos finansų patarėjas buvo artimas S.Berlusconi draugas Marcello Dell'Utri, kurio patarimais remdamasis uždirbtais pinigais mielai naudojosi ir dabartinis Italijos premjeras.

G.Spatuzza tardytojams aiškina, kad F.Graviano jautė „didelę simpatiją“ dabartiniam vyriausybės vadovui ir M.Dell'Utri, be to, jis visuomet žavėjosi premjero kaip vadybininko gabumais.

Italijos dienraštis „La Repubblica“ rašo, kad dabar S.Berlusconi turėtų labiau bijoti ne pareiškimo, kad jo imperija buvo sukurta iš mafijos pinigų, o to, kad remiantis buvusio mafiozo parodymais gali būti atnaujintas 1993 metais mafijos vykdytų žudynių tyrimas. Tačiau Berlusconi šeimai priklausantis laikraštis „Il Giornale“, kurį leidžia premjero brolis Paolo Berlusconi, vadina dienraščio „La Repubblica“ paskelbtą informaciją „paskutine tyrėjų beprotybe“. Jis sako, jog dabar belieka tik laukti, kad kas nors pasiūlytų konfiskuoti visą premjero turtą. P.Berlusconi teigimu, susieti jo brolį Silvio su mafijos prieš 16 metų vykdytomis žudynėmis ir sprogdinimais yra „tiesiog negirdėtas dalykas“.

„Jei Berlusconi dar neiškelta tokio pobūdžio byla, veikiausiai, tai greitai bus padaryta“, – rašo „Il Giornale“, tačiau, laikraščio nuomone, tai nebūtų blogai, nes tai būtų bandymas išteisinti premjerą, kuris pastaruoju metu yra puldinėjamas iš visų pusių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius