-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Maidane susituokė barikadose susipažinę protestuotojai

Kol derybos dėl valdžios pertvarkos tarp Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus ir opozicijos stovi, barikadose susipažinę protestuotojai švenčia vestuves.
Maidane susituokė barikadose susipažinę protestuotojai.
Maidane susituokė barikadose susipažinę protestuotojai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vestuvių maršą groja aktyvistas, kuris nuolat grodavo per protestus. Dvidešimt vienerių karys Brogdanas bei dvidešimt penkerių savanorė Julija susipažino protestuotojų barikadose.

„Kai buvau savanorė, virtuvėje ant manęs užgriuvo spinta. Tai Dievo pirštas. Kai jis uždėjo ant rankos tvarstį, mes įsimylėjome“, – sako nuotaka Julija.

Vestuvių ceremonijoje dalyvavo ir vienas iš trijų opozicijos lyderių – Olehas Tiahnybokas, vadovaujantis nacionalistų partijai „Laisvė“.

„Tai rodo, kad mūsų ateitis šviesi, mūsų revoliucija pilna orumo, ji bus pergalinga“, – sakė politikas.

Tačiau kol kas derybos stovi, prezidentas Viktoras Janukovyčius nesitraukia, valdančiosios Regionų partijos dominuojamas parlamentas nenori riboti prezidento galių. Europos Sąjungos (ES) pozicija vis dar nuosaiki – tebesiūloma finansinė pagalba mainais į demokratines reformas, tiesa, tikriausiai kuklesnė nei Rusijos pažadėti 15 mlrd. dolerių.

Bet tarp Rytų Europos lyderių yra raginančiųjų rengti koordinuotą planą, jei derybos tarp V. Janukovyčiaus ir opozicijos žlugtų.

„Kol kas nematome priežasčių sankcijoms. Bet jei jų prireiktų, negalime kąsti kaip uodas, sankcijos turi būti rimtos“, – sako Vengrijos užsienio reikalų ministras Janosas Martonyi.

Kai Ukraina nutarė nepasirašyti laisvosios prekybos sutarties su ES, dėl ko ir įžiebė protestai, apžvalgininkai kritikavo bendriją dėl prastai koordinuotos politikos Ukrainos atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius