Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Malaizija ieško lėktuvų katastrofų priežasčių: gal kaltas Alacho pyktis?

Malaizijos gyventojai bando rasti priežastis, kodėl du šalies oro linijų bendrovės lėktuvai patyrė kraupias katastrofas. Pasigirdo net spėlionių, kad tai Alacho pyktis lėmė nelaimes. Apie tai rašo rp.pl.
Gėlės ir žvakės žuvusiems „Malaysia Airlines“ aukoms
Gėlės ir žvakės žuvusiems „Malaysia Airlines“ aukoms / „Scanpix“ nuotr.

Kovą dingo ir iki šiol nėra rastas „Malaysia Airlines“ lėktuvas, skridęs iš Kvala Lumpūro į Pekiną. Liepos vidury – kaip įtariama, prorusiški separatistai numušė šios bendrovės lėktuvą virš Rytų Ukrainą.

Malaiziečiai svarsto, ar tragedijas lėmė žmogiškoji klaida, nesėkmė, o gal Alacho pyktis. Šalyje pasitelkiami net labai keisti tyrimo būdai.

„Malaysian Airlines“ sulaužė Korano reikalavimus lėktuve tiekdama alkoholį, o skrydžio palydovės būdavo nekukliai apsirengusios.

Po kovą dingusio orlaivio Kvala Lumpūro oro uoste pasirodė žinomas Malaizijos šamanas Ibrahimas Mat Zinas, kuris, pasitelkęs vandenį iš švento šulinio Mekoje, kokosus ir „magiškąjį kilimą“, atliko ritualą, turėjusį padėti atrasti dingusį keleivinį lėktuvą.

Po pastarosios tragedijos, kai lėktuvas buvo numuštas skrendant iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą, jaunimo partijos PAS atstovas Ahmadas Tarmizi Salaimanas pareikalavo, kad Malaizijos valdžia ištirtų, ar katastrofos priežastimi nebuvo Alacho pyktis. Jo teigimu, „Malaysian Airlines“ sulaužė Korano reikalavimus lėktuve tiekdama alkoholį, o skrydžio palydovės būdavo nekukliai apsirengusios.

Tokios pastabos sulaukė atgarsio. Malaizijoje gyvenantis iš Zimbabvės kilęs muftijus Ismailas Musa Menkas pareiškė, kad vadinti šių katastrofų Alacho pykčių negalima, bet tai yra testas tikintiesiems.

„Tai yra testas mums, tikintiesiems. Toks testas reiškia likimą, kurį išgyventi privalome susidariusiose aplinkybėse“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius