-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Numušto Malaizijos oro linijų lėktuvo nuolaužos bus iš naujo montuojamos tyrimui Nyderlanduose

Iš rytinėje Ukrainoje numušto Malaizijos oro bendrovės „Malaysia Airlines“ keleivinio lėktuvo nuolaužų bus iš naujo montuojamos lėktuvo dalys tyrimui, kuris bus atliekamas vienoje Nyderlandų karinėje bazėje, pirmadienį pranešė olandų pareigūnai.
Malaizijos lėktuvo nuolaužos atvežtos į Charkovą.
Malaizijos lėktuvo nuolaužos atvežtos į Charkovą. / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Lėktuvo liekanos, kurias, prižiūrint Nyderlandų pareigūnams, vietinės pagalbos tarnybos surinko prorusiškų smogikų ir Kijevo vyriausybei lojalių pajėgų susirėmimų rajone, kitą savaitę krovininiais automobiliais bus pervežtos į oro pajėgų bazę.

Liepos 17 dieną rytinėje Ukrainoje numušto lėktuvo „Boeing 777“ nuolaužos išgulėjo 298 gyvybių pareikalavusios katastrofos vietoje dar kelis mėnesius, nes dėl įnirtingų susirėmimų tyrėjai negalėjo į tą vietą patekti.

Tyrimą atliekantys pareigūnai ir prokurorai mano, kad lėktuvą numušė Rusijos remiamų teroristų iš zenitinio raketų komplekso paleista raketa. 

„Gynybos ministerija pasiruošė nuolaužų pervežimui, ir pirmieji krovininiai automobiliai bus pradėti krauti jau šiandien“, – nurodoma Nyderlandų pervežimų saugumo tarybos pranešime.

Tyrimą atliekantys pareigūnai ir prokurorai mano, kad lėktuvą numušė Rusijos remiamų teroristų iš zenitinio raketų komplekso paleista raketa. 

Dalis neseniai rastų žmonių palaikų penktadienį buvo sugrąžinta į Nyderlandus ir nuvežta į kitą kariuomenės bazę identifikavimui.

Iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą skridęs reisu MH17 lėktuvas sudužo liepos 17 dieną Rytų Ukrainos teritorijoje, kontroliuojamoje prorusiškų smogikų. Per tą katastrofą žuvo visi 298 jame buvę žmonės, iš jų 153 – Nyderlandų piliečiai. Nyderlandų pareigūnai perėmė vadovavimą lėktuvo katastrofos aplinkybių tyrimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius