-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mandela dalyvavo savo provaikaitės laidotuvėse

Buvęs Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentas Nelsonas Mandela ketvirtadienį dalyvavo savo 13–metės provaikaitės Zenani Mandelos laidotuvėse.
Nelsonas Mandela laidotuvėse
Nelsonas Mandela laidotuvėse / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mergaitė žuvo autoavarijoje birželio 10 dieną, tuoj po pasaulio futbolo čempionato atidarymo koncerto.

Iš pažiūros liūdesio sukaustytas ir silpnos sveikatos buvęs kovos su apartheidu lyderis gana nerangiai išlipo iš automobilio ir pasiramsčiuodamas lazdele sėdo į golfo vežimaitį, kuris jį nugabeno į privačios Johanesburgo mokyklos, kurią lankė provaikaitė, raudonų plytų koplytėlę. Pirmoje eilėje atsisėdęs N.Mandela buvo apsirengęs juodą paltą, o jo atlapą puošė rausvų rožių puokštelė.

Pasak policijos pareigūnų, lemtingąją birželio 10 dieną automobilį vairavusiam ir avariją greitkelyje sukėlusiam šeimos draugui gali būti pateikti kaltinimai dėl vairavimo neblaiviame stovyje ir netyčinio nužudymo.

Zenani giedojo Šv.Stitianso koledžo, kurį lankė, chore, grojo marimba ir priklausė būgnininkų būriui. Baigusi mokslus mergaitė norėjo tapti plastikos chirurge. Iškart po Zenani mirties N.Mandela nusprendė nebedalyvauti pasaulio futbolo čempionato atidarymo ceremonijoje ir pirmosiose varžybose, kaip planavo anksčiau. Pastaruoju metu N.Mandela vis rečiau pasirodo viešumoje.

Privati laidotuvių ceremonija įvyko kiek anksčiau. Norintys buvo pakviesti dalyvauti koplyčioje vykusiose gedulingose mišiose, į kurias susirinko keli šimtai žmonių. Į vidų netilpusi minia mišių galėjo klausytis lauke pastatytoje palapinėje.

N.Mandelą lydėjo jo sutuoktinė Graca Machel. Apeigose taip pat dalyvavo ir jo buvusi žmona bei Zenani prosenelė Winnie Madikizela–Mandela.

Velionės Zenani klasiokai bei mokyklos ir artimiausi draugai rankose laikė po baltą rožę. Prisidėjus laidotuvėms atsistoję jie sugiedojo „Amazing Grace“. Vėliau, skambant dainai „Lean on Me“, ant sienos buvo demonstruojamos Zenani ir jos šeimos skaidrės, tarp kurių vienoje velionė laiko apsikabinusi N. Mandelą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius