Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 24 /17:34

Marine Le Pen: atsirado naujas pasaulis – Vladimiro Putino ir Donaldo Trumpo

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį susitiko su Maskvoje viešinčia ultradešiniųjų kandidate į Prancūzijos prezidento postą Marine Le Pen, parodė Rusijos valstybinė televizija.
Marine Le Pen ir Vladimiras Putinas
Marine Le Pen ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Savo santykius su Prancūzija laikome labai reikšmingais ir drauge stengiamės palaikyti vienodus santykius tiek su dabartinės valdžios, tiek su opozicijos atstovais“, – pareiškė V.Putinas.

Jis pareiškė, kad Maskva neketina kištis į šiuo metu Prancūzijoje vykstančią įtemptą prezidento rinkimų kampaniją.

„Jokiu būdu nenorime daryti įtakos dabartiniams įvykiams, bet pasiliekame teisę bendrauti su visų šalies politinių jėgų atstovais, kaip, pavyzdžiui, elgiasi mūsų partneriai Europoje, JAV“, – naujienų agentūra „Interfax“ citavo V.Putino pokalbį su M.Le Pen.

„Žinoma, būtų labai įdomu apsikeisti su jumis nuomonėmis apie tai, kaip vystosi mūsų dvišaliai santykiai ir apie Europoje besiklostančią situaciją. Žinau, kad jūs atstovaujate gana sparčiai besivystantį Europos politinių jėgų spektrą“, – sakė Rusijos lyderis.

M.Le Pen: V.Putinas įkūnija pasaulio „naują viziją“

M.Le Pen penktadienį po susitikimo su Rusijos vadovu pareiškė, kad prezidentas V.Putinas įkūnija pasaulio „naują viziją“.

„Jis atstovauja suvereniai nacijai, – kalbėjo ultradešiniojo Nacionalinio fronto lyderė po susitikimo Kremliuje. – Aš manau, kad jis taip pat atstovauja naujajai vizijai“.

„Pastaraisiais metais atsirado naujas pasaulis. Tai yra Vladimiro Putino pasaulis, Donaldo Trumpo pasaulis Jungtinėse Valstijose“ ir pono Narendros Modi pasaulis Indijoje“, – sakė ji žurnalistams.

„Manau, kad aš greičiausiai esu ta, kuri pritaria visų šių didžių šalių bendradarbiavimo vizijai, o ne pataikavimo karingai vizijai, kuri per dažnai buvo išsakoma Europos Sąjungos“, – pareiškė M.Le Pen.

Nori geresnių santykių su Rusija

Rusijos parlamentas šią savaitę pranešė, kad M.Le Pen penktadienį viešės Maskvoje ir susitiks su įstatymų leidėjais. Tačiau apie jos susitikimą su V.Putinu iš anksto nebuvo skelbta.

Kremlius pažymėjo, kad kandidatės į Prancūzijos prezidentus atvykimas į Maskvą buvo organizuotas tarpparlamentiniais kanalais, o V.Putino susitikimas su ja yra įprasta praktika, kaip ir kiti jo susitikimai su įvairiais opoziciniais veikėjais.

„Ji aplankė prancūzų meno parodą Patriarchų rūmuose Kremliuje ir ta proga buvo priimta Kremliuje prezidento V.Putino“, – žurnalistams aiškino prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

M.Le Pen yra tarp Europos politikų, kurie ragina palaikyti glaudesnius ryšius su V.Putinu ir pripažįsta 2014 metais Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją.

„Susitikimo pradžioje pats prezidentas pareiškė, kad Rusija pasirengusi palaikyti kontaktus su visų politinių jėgų atstovais, dabartine vadovybę, opozicijos atstovais – tai yra įprasta praktika“, – pridūrė jis.

Anksčiau penktadienį M.Le Pen susitiko su Valstybės Dūmos pirmininku Viačeslavu Volodinu ir pasisakė už glaudesnį bendradarbiavimą su Rusija kovojant su terorizmu.

Prancūzijos ultradešiniųjų lyderė jau anksčiau keliskart viešėjo Maskvoje. Rusijos valstybinė žiniasklaida itin palankiai nušvietė visus jos apsilankymus.

M.Le Pen yra tarp Europos politikų, kurie ragina palaikyti glaudesnius ryšius su V.Putinu ir pripažįsta 2014 metais Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją.

Prancūzija kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis taiko Rusijai sankcijas dėl Krymo aneksijos ir Kremliaus vaidmens Rytų Ukrainą krečiančiame separatistiniame konflikte.

M.Le Pen yra žadėjusi, kad jai tapus prezidente Prancūzija atsisakytų euro ir susigrąžintų nacionalinę valiutą, taip pat surengtų referendumą dėl tolesnės šalies narystės ES.

Politikė Prancūzijoje dėl šios išvykos į Rusiją likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų pirmojo turo sulaukė nemažai kritikos. Daug kas klausia, kuo Rusija ir V.Putinas apskritai susiję su rinkimų kampanija.

M.Le Pen Maskvoje pasidarė asmenukę su homofobiškais pasisakymais garsėjančiu parlamentaru Vitalijumi Milonovu.

„Twitter“ nuotr./M.Le Pen asmenukė su V.Milonovu
„Twitter“ nuotr./M.Le Pen asmenukė su V.Milonovu

V.Milonovas neseniai taip pat pareiškė, kad žydai verda krikščionis katiluose ir sušeria juos gyvuliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius