Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva bando įtikinti JAV, kad nepuls Ukrainos

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu bandė įtikinti JAV, kad nepasiųs savo ginkluotųjų pajėgų į Ukrainą, pirmadienį pranešė JAV Gynybos departamentas.
Rusijos kariai
Rusijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Gynybos sekretorius Chuckas Hagelis šiandien kalbėjosi telefonu su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu. Šoigu dar kartą patikino, kad Rusijos pajėgos neįsiverš į Ukrainą“, – sakoma Pentagono atstovo kontradmirolo Johno Kirby pranešime.

J.Kirby sakė, kad Ch.Hagelis ir S.Šoigu aptarė įvairius klausimus, susijusius su padėtimi Ukrainoje, o gynybos sekretorius prašė Rusijos paaiškinti savo ketinimus dėl rytų Ukrainos.

Ch.Hagelis ragino Rusiją nutraukti „destabilizuojančią įtaką Ukrainoje ir perspėjo, kad tęsiama agresija dar labiau izoliuotų Rusiją.

Ch.Hagelis ragino Rusiją nutraukti „destabilizuojančią įtaką Ukrainoje ir perspėjo, kad tęsiama agresija dar labiau izoliuotų Rusiją ir vestų prie didesnio diplomatinio bei ekonominio spaudimo“, pažymėjo J.Kirby.

Pentagono vadovas taip pat pabrėžė, kokia pavojinga padėtis išlieka, ir išreiškė troškimą rasti atsakingą kelią į priekį, pridūręs, kad Ukraina turi būti įtraukta į diplomatines derybas, rašo kontradmirolas.

Be to, Ch.Hagelis prašė Maskvos pagalbos siekiant, kad būtų paleisti septyni Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) inspektoriai, šiuo metu laikomi rytų Ukrainoje.

Septynis stebėtojus penktadienį netoli Slovjansko miesto pagrobė Rusijos remiami teroristai, kuriuos jie paskelbė „karo belaisviais“. Sukilėliai nori juos iškeisti į kai kuriuos asmenis, suimtus Ukrainos vyriausybės.

Maskva pažymėjo, jog kalbėdamasis telefonu su Ch.Hageliu S.Šoigu ragino Jungtines Valstijas sušvelninti toną, kalbant apie Ukrainos krizę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius