-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskva nesąmone vadina internete pasirodžiusi vaizdo įrašą apie planus nužudyti Lukašenką

Rusijos premjero atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pavadino nevertais komentarų internete platinamą vaizdo įrašą, kuriame nepažįstamas žmogus tvirtina apie Rusijos vadovybės planus fiziškai sunaikinti Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kažin, ar reikia kreipti dėmesį arba komentuoti tokias nesąmones“, – pirmadienį agentūrai „Interfax“ sakė D.Peskovas, paprašytas tai pakomentuoti.

„Tai greičiausiai primena priešrinkiminę šizofreniją“, – pažymėjo jis.

Vaizdo įraše asmuo, prisistatęs buvusiu vienos Rusijos specialiųjų tarnybų darbuotoju, pasakojo turintis patikimų faktų, kad rengiamas pasikėsinimas į A.Lukašenką.

„Pareiškiu su visa atsakomybe, nes turiu patikimų faktų“, – pasakojo anonimas. Jo veidas buvo užtamsintas, o balsas pakeistas.

Jis pasakojo, kad šiam tikslui realizuoti šių metų birželį buvo suburta speciali grupė, į kurią įeina buvę Rusijos specialiųjų tarnybų darbuotojų. Anonimas pasakojo, kad jau „parengti keli Lukašenkos pašalinimo scenarijai: automobilio ar lėktuvo katastrofa, užkrėtimas per dovaną ar pašto siuntą, snaiperis“.

Tačiau, kaip tvirtina nežinomasis, „realiausiu scenarijumi laikomas didžiulis teroro aktas vieno renginio, kuriame dalyvautų Lukašenka, metu, nes rinkiminės kampanijos metu būna daugybė tokių renginių“.

Be to, „siekiant sukurti baimės atmosferą, ketinama artimiausiu metu Baltarusijoje surengti virtinę įbauginimo akcijų, panaudojant sprogmenis, taip pat svarstoma galimybė grobti žinomus žmones“.

Dar daugiau, siekiant pasėti dar didesnį sąmyšį, šios grupės specialistai ketina radioaktyviomis medžiagomis užkrėsti kelias užsieniui tiekiamos produkcijos partijas.

Kai kurie Baltarusijos politologai mano, kad šio vaizdo įrašo atsiradimas internete tik liudija apie besitęsiantį „informacinį karą“ tarp Maskvos ir Minsko.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius