-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 07 17 /11:42

Maskva po sankcijų įvedimo apkaltino JAV šantažu

Maskva apkaltino JAV šantažu po to, kai ši šalis įvedė griežtas sankcijas Rusijos energetikos milžinams ir bankams tebesitęsiant karui Ukrainoje, praneša naujienų svetainė rappler.com. Maskva taip pat apkaltino Vašingtoną šantažavus ES dėl sankcijų įvedimo.
Maskva
Maskva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes netoleruosime šantažo ir pasiliekame teisę imtis atsakomųjų priemonių“, – teigiama Rusijos URM pareiškime.

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas pareiškė, kad naujos sankcijos padarys didelę žalą dvišaliams Rusijos ir JAV santykiams. Maskva apkaltino Vašingtoną „primityviu kerštu dėl to, kad įvykiai Ukrainoje vystosi ne pagal Vašingtono scenarijų“.

Be to, Rusijos atstovai teigė, kad JAV neva pačios eskaluoja konfliktą Ukrainoje. Rusija taip pat perspėjo, kad sankcijos prieš šalies energetikos įmones bus neefektyvios.

„Jau kartojome daug sykių, kad sankcijos prieš Rusiją yra neefektyvios“, – tvirtino Rusijos URM atstovas. Be to ministerijos atstovai tvirtino, kad sankcijos padarys žalą bendradarbiavimui su JAV kitose srityse.

Maskva nusivylė ES sprendimu

Rusijos atstovai ketvirtadienį apkaltino JAV darius spaudimą ES pasekti Vašingtono pavyzdžiu ir įvesti sankcijas Maskvai, praneša naujienų svetainė independent.ie.

„Manome, kad naujausios sankcijos yra primityvus kerštas matant, kad įvykiai Ukrainoje klostosi ne pagal Vašingtono scenarijų“, – teigiama Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

„Esame nusivylę, kad ES, išduodama savo interesus, pasidavė JAV administracijos šantažui ir taip įvedė sankcijas“, – skundėsi Rusijos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius