Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 07 17 /17:33

Maskva tęsia invaziją Ukrainoje – Luhansko srityje jau veikia 400 Rusijos diversantų

Netoli Izvarino gyvenvietės Luhansko rajone pastebėti Rusijos kariai be atpažinimo ženklų ant uniformų, vadinamieji „žalieji žmogeliukai“, praneša naujienų svetainė pravda.ua. Tai ketvirtadienį paskelbė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenka. Pasak jo, daugelis jų vilki Rusijos kariuomenės uniformas, tik be atpažinimo ženklų.
Teroristai Luhanske
Teroristai Luhanske / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 17.32 Desantininkai Luhansko oro uoste prašo skubios pagalbos

Luhansko oro uostą ginantys Ukrainos desantininkai skubiai prašo aviacijos pagalbos, nes jų padėtis kritiška. Tai, remdamasis liudininkais iš Luhansko, pranešė pilietinės iniciatyvos „Prava sprava“ lyderis DmitrijusSnegiriovas.

Liudininkų teigimu, jau daugiau nei 2 valandas Ukrainos kariai nuolatos apšaudomi iš „Grad“ salvinės ugnies sistemų. Netoliese pastebėta sunkiosios technikos koncentracija – atvažiavo ne mažiau nei penki tankai.

Kariškių manymu, po apšaudymo teroristai oro uostą atakuos tankais. Desantininkai neturi ginklų jų sustabdyti, todėl prašo skubios aviacijos pagalbos.

D.Snegiriovas taip pat tvirtina, kad kritinėje situacijoje atsidūrė ir prie sienos su Rusija užblokuoti ukrainiečių daliniai. Jis pabrėžė, kad nuo tragedijos gali išgelbėti tik „aukščiausios šalies karinės ir politinės vadovybės įsikišimas“.

„Žalieji žmogeliukai“

„Diversantų grupės buvo pastebėtos netoli Izvarino gyvenvietės. Jos yra gerai ginkluotos ir turi salvinės ugnies sistemą „Grad“ bei artileriją“, – teigė A.Lysenka.

Jis taip pat teigė, kad prie sienos su Ukraina Rusija intensyviai perdislokuoja savo dalinius. Tai vyksta kone visuose pasienio ruožuose.

Pilietinės iniciatyvos „Informacinis pasipriešinimas“ iniciatorius Dmitrijus Tymčiukas teigė, kad Donbase „žaliųjų žmogeliukų“, kurių pagalba Maskva įvykdė Krymo okupaciją, šiuo metu yra keli šimtai.

„Esmė ne skaičiuose, bet fakte – invazija vyksta“, – tvirtino D.Tymčiukas.

„Turėjome duomenų apie 300 diversantų buvimą, tačiau šiandien, susisiekus su Ukrainos specialiosiomis pajėgomis, paaiškėjo, kad „žaliųjų žmogeliukų“ skaičius gali siekti jau 400“, – teigė D.Tymčiukas.

„Esmė ne skaičiai, bet faktas – invazija vyksta“, – tvirtino D.Tymčiukas. Jis teigė, kad dėl pastarųjų dienų antiteroristinės operacijos nesėkmių (ATO) galima kaltini būtent šiuos iš Rusijos atvykusius diversantus. 

„Jie daro visą kruviną darbą. Vietiniai smogikai jiems padeda. Sustabdyti šių asmenų veiklą gali tik sėkminga ATO. Jei ji patirs nesėkmę, tai V.Putiną tik dar labiau padrąsins toliau siųsti savo pajėgas į Donbasą“, – neabejoja D.Tymčiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius