Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskviečius šiurpina pavojinga mada: nelegalios lenktynės miesto centre

Maskvoje vis labiau plinta pavojingas hobis – naktimis dalyvauti lenktynėse pačiame Rusijos sostinės centre. Lenktynės vyksta net ir nepaisant faktų, kad tai pareikalauja dalyvių ir net niekuo dėtų praeivių gyvybių.
Lenktynės Maskvoje
Lenktynės Maskvoje / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mada Maskva

„Sky News“ rašo, kad lenktynės Maskvos sostinės centrinėmis gatvėmis pastaruoju metu tapo itin populiarios. Jų dalyvių neatbaido net ir tragiškos baigtys – nėra oficialių duomenų, kiek tiksliai žmonių žuvo per šias lenktynes, tačiau vis pranešama apie sudaužytus automobilius ir sužeistus ar žuvusius žmones.

Britų tinklalapio korespondentė Maskvoje rašo, kad tokios lenktynės Rusijos sostinėje pradėjo populiarėti prieš 15 metų. Dabar daugybei jaunų pasiturinčių maskviečių tai yra būdas pademonstruoti savo sugebėjimus, galingus automobilius ir sužavėti merginas, kurios taip pat mielai stebi tokias lenktynes.

Tačiau greta adrenalino, galios pojūčio yra ir kita pusė – pavojus. Pavojus ne tik patiems lenktynių dalyviams, bet ir niekuo dėtiems žmonėms. „Tai sukelia pavojų žmonių gyvybėms. Lenktynių dalyviai žino apie gresiantį pavojų, tačiau tai yra jų gyvenimo būdas – varžytis, demonstruoti savo automobilių sugebėjimus. Jie dažnai įsirėžia į autobusų stoteles ar kitus automobilius, tai paprastai baigiasi mirtimi ar sužeidimais“, – teigia Ališeris Zachidovas, Automobilių savininkų teisių gynėjų sąjungos Rusijoje atstovas.

„Sky News“ kalbino vieną šių lenktynių dalyvį Borisą. „Man patinka čia dalyvauti. Aš negeriu ir nerūkau – tai yra mano pasilinksminimo būdas, – teigė jis. – Žmonės šypsosi, sukuriama tikra vakarėlio atmosfera. Man patinka rizikuoti.“

Kitas dalyvis „Sky News“ gyrėsi savo automobiliu, kuris kainuoja apie 100 tūkst. svarų sterlingų. 

Lenktynių organizatoriai neslepia su milicija turintys „specialų susitarimą“, kad jos vyktų netrukdomos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius