-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Maskvoje britų premjerui Davidui Cameronui padovanota kalinio uniforma: užuomina dėl rusų teisininkų atsisakymo paleisti į laisvę Lebedevą

„Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muratovas padovanojo Didžiosios Britanijos premjerui Davidui Cameronui kalinio uniformą, kuriai neva dingus nebuvo patenkintas buvusio tarptautinio finansinio susivienijimo „Menatep“ vadovo Platono Lebedevo prašymas paleisti jį į laisvę anksčiau laiko.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš padovanojau Cameronui kalinio rūbų komplektą; vieno tokio komplekto dingimas tapo vienu iš argumentų nepatenkinti P.Lebedevo prašymo paleisti jį į laisvę anksčiau laiko“, – sakė D.Muratovas agentūrai „Interfax“.

Jis pažymėjo, kad D.Cameronas Maskvoje pirmadienį susitiko su Rusijos pilietinės visuomenės atstovais.

„Kalbėjome apie žmogaus teises, Michailą Chodorkovskį ir P.Lebedevą. Kalbėjomės apie Anos Politkovskajos nužudymą, žmogaus teisių pažeidinėjimus Šiaurės Kaukaze, politinės konkurencijos nebuvimą, apie tai, kad reikalinga rimta tarptautinė organizacija, kuri galėtų užkirsti kelią korupcijai, kad valdininkai nevogtų pinigų Rusijoje ir paskui jų nesaugotų Londone“, – pridūrė D.Muratovas.

„Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius pažymėjo, kad britų premjeras uždavinėjo klausimus. D.Muratovas sakė, jog jam patikusi viena britų premjero frazė, pasakyta „kai jis dar nebuvo susitikęs su premjeru Vladimiru Putinu, o atvyko pas mus po susitikimo su prezidentu Dmitrijumi Medvedevu“.

„Man patinka santykiai ir dialogas su D.Medvedevu, tačiau tai visiškai nereiškia, kad mes apeiname nors vieną klausimą iš tų, kurie mums kelia susirūpinimą. Ir, žinoma, visus tuos klausimus aš uždaviau per susitikimą, ir toliau juos uždavinėsiu“, – pacitavo D.Muratovas britų premjero žodžius.

„Jis visą laiką klausinėjo, kaip mes patys manome, ką galima padaryti tarptautiniu lygiu ES šalyse. Visi kažką tuo klausimu kalbėjo, tačiau bendra nuomonė buvo tokia: niekas Rusijoje, be pačios Rusijos, demokratijos nesukurs. Britų premjeras – tai ne skundų knyga. Mes galime keisti nuomonėmis, aptarti klausimus, nes pasaulis tampa vis globalesnis ir vieningesnis, ir galime pasakyti, kad visi turi sekti, kad būtų vykdomi abipusiai įsipareigojimai, taip pat ir tie, kuriuos prisiėmė Rusija“, – sakė „Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius.

D.Muratovas pridūrė atkreipęs dėmesį į padėtį su laikraščio korespondente Baltarusijoje Irina Chalip, kurios vyras Andrejus Sanikovas balotiravosi į šios šalies prezidentus, o dabar laikomas suimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius