Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje nužudytas Valstybės dūmos vicepirmininko padėjėjas (atnaujinta 22.27 val.)

Maskvoje nužudytas Rusijos Valstybės dūmos pirmininko pavaduotojo Aleksandro Babakovo padėjėjas Aleksejus Beliajevas.
Temos: 1 Nužudymas

Neįvardintas šaltinis Rusijos teisėsaugos organuose naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pranešė, kad A.Beliajevo kūnas aptiktas ketvirtadienio vakarą savo bute, Osenij bulvare. Ant negyvėlio kaklo – daugybė peiliu padarytų žaizdų. „Interfax“ perduoda, kad įvykio vietoje nusikaltimo įrankio nerasta.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Maskvos milicija Rusijos žiniasklaidai patvirtino, kad A.Beliajevo mirties priežastimi iš tiesų tapo kelios peiliu ant kaklo padarytos žaizdos. A.Beliajevas turėjo į Valstybės dūmą atvežti kažkokius svarbius dokumentus, tačiau kai jis nepasirodė darbe, jo pradėjo ieškoti kolegos. Į miliciją taip pat buvo kreipęsi nužudytojo giminaičiai, paaiškinę, kad jiems nepavyksta susisiekti su A.Beliajevu.

Dėl žmogžudystės iškelta baudžiamoji byla. Kitos nužudymo aplinkybės kol kas nėra žinomos.

Skandalinga asmenybė (papildyta 22.27 val.)

Newsru.com primena, kad Valstybės dūmos vicepirmininkas A.Babakovas, kurio padėjėju dirbo A.Beliajevas, yra skandalinga asmenybė. Pastaruoju metu jis buvo įsipainiojęs į reideriškas užgrobimų istorijas Ukrainoje.

Vicepirmininko A.Babakovo verslo struktūros kaltinamos per pastaruosius kelerius metus, padedamos korumpuotų vietos milicininkų ir teisėjų, neteisėtai užvaldžiusios kelis prekybos centrus ir viešbučius Ukrainoje.

Taip 2006-aisiais šių struktūrų kontrolėn perėjo Kijevo viešbutis „Rusj“, prekybos centrai „Metrograd“ ir „Metropolis“, o 2008-aisiais – Odesos viešbutis „Junostj“. Užvaldant šiuos objektus dalyvaudavo Ukrainos milicija, o visi veiksmai esą būdavo paremti sufabrikuotais teismų sprendimais.

Kompanijos „Dasko“ savininkai, suvokę, kad Ukrainos valdžia ne tik neapgins jų nuo reiderių, bet ir pati yra su jais susijusi, padavė ieškinį į Strasbūro teismą prieš Ukrainos valstybę. Verslininkai prašo, kad teismas jiems iš valstybės priteistų 250 mln. dolerių – tiek, kiek verti aktyvai, prarasti per reideriškas atakas.

A.Babakovas 2006-aisiais buvo išrinktas partijos „Tėvynė“ pirmininku. 2007-ųjų sausį A.Babakovo vadovaujama „Tėvynės“ frakcija Valstybės dūmoje buvo pervadinta į „Teisinga Rusija – Tėvynė“. 2007-ųjų gruodį A.Babakovas buvo išrinktas vienu iš devynių Dūmos pirmininko Boriso Gryzlovo pavaduotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius