Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 07 /15:32

Gimtadienio proga Vladimiras Putinas parodoje vaizduojamas kaip Heraklis

Spalio 7 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas švenčia savo 62-ąjį gimtadienį. Kaip anksčiau pranešė Kremliaus vadovo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, savo gimtadienį V.Putinas praleis taigoje. Tuo tarp Maskvoje žengtas dar vienas žingsnis V.Putino asmens kulto link. Rusijos vadovo gerbėjai atidarė parodą, kuriame V.Putinas vaizduojamas lyg antikos laikų didvyris Heraklis.
Lankytoja parodoje, garbinančioje Vladimirą Putiną
Lankytoja parodoje, garbinančioje Vladimirą Putiną / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Peskovas paaiškino, kad šiais metais V.Putino darbo grafikas yra itin užimtas ir įtemptas ir taigoje jis nori „tiesiog pailsėti“, rašo naujienų svetainė newsru.com. Atstovas spaudai taip pat paaiškino, kad ši vieta buvo pasirinkta dėl to, kad spalio 8 d. Sibiro federalinėje apygardoje V.Putinas dalyvaus oficialiame renginyje.

Į klausimą, kokio gėrimo taurę per savo gimtadienį pakels Rusijos prezidentas, D.Peskovas negalėjo atsakyti.

„Nežinau“, – teigė V.Putino atstovas spaudai ir pripažino, kad taip pat nežino, su kokiais žmonėmis Rusijos vadovas vyksta į taigą.

Į klausimą, kokio gėrimo taurę per savo gimtadienį pakels Rusijos prezidentas, D.Peskovas negalėjo atsakyti.

„V.Putiną tikriausiai sveikins daug kas, žinoma, giminės ir artimieji pasveikins prezidentą su gimtadieniu, kaip tai yra priimta paprastose šeimose. Kiekvienais metais mes gauname daug sveikinimo laiškų“, – tikino D.Peskovas ir pridūrė, kad gautos dovanos atiduodamos saugoti į prezidentinę biblioteką, o pats V.Putinas pasilieka tik asmenines dovanas.

Tuo tarpu pirmadienį Maskvoje, V.Putino gimtadienio išvakarėse, Rusijos lyderį garbinančios socialinio tinklo „Facebook“ grupės įkūrėjas atidarė parodą „Dvylika Putino žygdarbių“. Pagrindinė parodos žinutė – V.Putinas ne dievas, bet superherojus. Kremliaus vadovas piešiniuose vaizduojamas kaip senovės graikų didvyris Heraklis, rašo dienraštis „The Guardian“.

Parodos pavadinimas yra aliuzija į garsiųjų dvylika Heraklio žygdarbių. Viename paveiksle V.Putinas pavaizduotas smaugiantis barzdotą savižudį, kuris simbolizuoja terorizmą, kitame Rusijos vadovas sugauna trigalvį šunį Cerberį. Pastarasis parodoje yra JAV ir vienpolio pasaulio alegorija.

Viename įspūdingiausių paveikslų, kuriame ypatingai stipriai jaučiamos asmens kulto užuomazgos, vaizduojamas raumeningas V.Putinas, skydu apsisaugantis nuo Lernos hidros – Vakarų šalių sankcijų Rusijai. JAV vaizduojanti hidros galva paveiksle nukirsta.

„Formuojame kitokį Putino įvaizdį, nes Vakarų žiniasklaida nuolat kritikuoja jį, o mūsų spauda taip pat retkarčiais jį atakuoja. Bet čia mes jį matome atliekantį šiuos didvyriškus poelgius“, – teigė politikos mokslų studijas Maskvos universitete baigęs Michailas Antonovas. Jis yra V.Putiną garbinančios „Facebook“ grupės, turinčios daugiau negu 266 tūkstančius gerbėjų, įkūrėjas ir parodos sumanytojas.

Viena iš parodos lankytojų, finansus studijuojanti Ana Mkutekian teigė, kad jai labiausiai patinka paveikslas, kuriame V.Putinas parėmęs dangų.

M.Antonovas teigė norintis įteikti šiuos paveikslus V.Putinui kaip gimtadienio dovaną. Jis tikino, kad patys darbai buvo nutapyti anoniminio „menininkų kolektyvo“.

Viena iš parodos lankytojų, finansus studijuojanti Ana Mkutekian teigė, kad jai labiausiai patinka paveikslas, kuriame V.Putinas parėmęs dangų.

„Dangus, galėjęs nugriūti ant žemės, yra karas Ukrainoje. Tik Putino, kuris pasiekė Minsko taikos susitarimą, pagalba jis nenugriuvo“, – įsitikinusi studentė. 

Tuo tarpu Čečėnijos sostinėje Grozne Rusijos lyderio garbei buvo surengta daugiau kaip 100 tūkst. žmonių demonstracija. Kai kurie jos dalyviai nešė didžiules vėliavas, o jų priekyje ėjo Kremliaus remiamas regiono lyderis Ramzanas Kadyrovas, kuris pats nešė V.Putino portretą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius