Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos policija rado „Ford“, kurio ieškojo po Boriso Nemcovo nužudymo

Boriso Nemcovo nužudymą tiriantys pareigūnai rado kelias dienas ieškotą automobilį „Ford“ ir jo vairuotoją. Iškart po nusikaltimo buvo skelbta, kad žudikai galimai pabėgo būtent tokiu automobiliu. Tačiau vairuotojo parodymai viską tik dar labiau supainiojo.
Saugumo kamerų kadras
Saugumo kamerų kadras / Life News ilisutr.

Policija ieškojo kelių automobilių, pastebėtų ant Moskvoreckio tilto. Vienas iš jų – „Ford“ markės automobilis, kuris žmogžudystės vakarą suko ratus Maskvos centre. Jį net keliose vietose užfiksavo miesto apsaugos kameros.

Susiję: Ką papasakojo iš įvykio vietos pasišalinęs gatvių valymo mašinos vairuotojas

Vairuotojas davė interviu portalui „Life News“. Pasirodė, kad tai – Finansų ministerijos Biudžeto politikos departamento vadovo pavaduotojos Julijos Lomeiko vairuotojas Dmitrijus Karmaza.

Jis patvirtino, kad naktį iš vasario 27 d. į 28 d. važiavo Didžiuoju Moskvorecko tiltu, ant kurio nušautas B.Nemcovas. Tačiau, D.Karmazos teigimu, kai jis važiavo per tiltą, politikas jau buvo nužudytas.

„Aš važiavau tiltu maždaug 23.30 – 23.40 val. Judėjau antra juosta, maždaug 70 km/val. greičiu. Tą akimirką atkreipiau dėmesį į patrulių mašiną. Pagalvojau, kad kažkam labai nepasisekė. Tiesą sužinojau tik grįžęs namo“, – pasakojo vairuotojas.

VIDEO: Maskvos policijos ieškotą „Ford“ vairavo Dmitrijus Karmaza

Dirbo nelegaliu taksistu

Dmitrijus patvirtino, kad iš tiesų jo vairuojamas ministerijos „Ford“ net tris kartus pateko į stebėjimo kamerų akiratį nelaimės vietoje. Pasirodo, ministerijos darbuotojas prieš tai maždaug valandą sukiojosi aplink, nes ieškojo keleivių – vakarais jis papildomai uždarbiauja „taksuodamas“. Lemtingą vakarą jis taip pat vežė keleivį į Didįjį teatrą (kitoje Raudonosios aikštės pusėje).

Vairuotojas sako tą naktį nepastebėjęs nieko įtartino, negirdėjęs jokių šūvių.

Policija sulaikė Dmitrijaus porininką

Dmitrijus pasakoja, kad, vos buvo paskelbta „Ford“, nufilmuoto apsaugos kamerų, paieška, policija sulaikė jo porininką, kuris žmogžudystės naktį nedirbo.

Porininką apklausė policijos poskyryje prie Kitaigorodo (viena metro stotelė nuo Raudonosios aikštės). O patį Dmitrijų rado tik vėliau, tačiau jo dar nekamantinėjo.

Tiesa, vyras jau sulaukė nemalonumų dėl to, kad ne darbo metu važinėjo tarnybiniu „Ford“. Dmitrijus jau parašė pasiaiškinimą ir pateikė savo vadovybei vasario 27-osios vakaro maršruto apašymą. Kol kas neaišku, kokios tarnybinės nuobaudos jis sulauks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius