Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos Triumfo aikštėje milicija sulaiko opozicijos aktyvistus (papildyta 20.39 val.)

Maskvos milicija sulaiko opozicijos surengtos akcijos aktyvistus, prieš tai ne kartą juos perspėjusi. Tarp sulaikytųjų yra ir opozicijos politikas, vienas koalicijos „Kitokia Rusija“ lyderių Eduardas Limonovas bei vienas akcijos organizatorių – Konstantinas Kosiakinas, „Kairiojo fronto“ aktyvistas, pranešė „Interfax“ korespondentas.
Maskvoje milicija sulaiko opozicijos aktyvistus.
Maskvoje milicija sulaiko opozicijos aktyvistus. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jo, E.Limonovas, buvo sulaikytas prie P.Čaikovskio koncertų salės įėjimo.

Kiek anksčiau milicija sulaikė apie 10 žmonių – tai buvo „Kitokios Rusijos“, „Kairiojo fronto“ aktyvistai, sakė „Kitokios Rusijos“ atstovas Aleksandras Averinas, kuris netrukus taip pat buvo sulaikytas.

Prie įėjimo į metropoliteno stotį „Majakovskaja“, šalia P.Čaikovskio koncertų salės, susirinko apie 50 miesto valdžios nesankcionuotos opozicijos akcijos dalyvių ir daugybė Vakarų šalių žurnalistų.

Tuo pačiu metu Triumfo aikštėje vyksta kitas jaunimo judėjimų „Jaunimas prieš terorą“ mitingas, kuriam surengti valdžia leidimą davė. Skamba muzika, buvo atliekamos grupių „Alisa“ ir „Kino“ dainos.

Mitingus susivienijimas „Kitokia Rusija“ rengia kiekvieną mėnesį, kuriame yra 31 diena, taip norėdami apginti Konstitucijos 31 straipsnį, garantuojantį susirinkimų, mitingų ir eitynių laisvę.

Pasak teisėsaugos pareigūnų, į jaunimo organizuotą akciją susirinko 3 tūkst. žmonių.

Mitingus konstitucijos 31–ajam straipsniui ginti opozicinis susivienijimas „Kitokia Rusija“ rengia kiekvieną mėnesį, kuriame yra 31 diena, taip norėdami apginti Konstitucijos 31 straipsnį, garantuojantį susirinkimų, mitingų ir eitynių laisvę.

Kiekvieną kartą Maskvos valdžia jas uždraudžia, o aktyvistus išvaiko milicija.

Tradiciškai tomis dienomis, kada opozicija ir teisių gynėjai turi ateiti į Triumfo aikštę, dešimt valandų iki aktyvistų akcijos milicija ją uždaro automobiliams statyti. Prie V.Majakovskio paminklo sutelkiama šimtai milicininkų.

Maskvos valdžia pasipiktinusi

Viešų renginių, kurių neleido sostinės valdžia, organizatoriai ir dalyviai bus patraukti atsakomybėn, griežtai laikantis galiojančių įstatymų, sakoma Maskvos mero ir vyriausybės spaudos tarnybos pareiškime.

„Šiomis dienomis, kai Maskva ir visa Rusija gedi žuvusiųjų per teroro aktus Lubiankos ir Kultūros parko stotyse, atsirado tokių politikos veikėjų, kuriems jų pačių ambicijos svarbiau nei visos liaudies gedulas“, – sakome trečiadienį paskelbtame pareiškime.

Maskvos merija pažymi, kad „vadinamosios nesisteminės opozicijos lyderiai E.Limonovas ir K. Kosiakinas, nepaisydami daug kartų išsakytų sostinės valdžios ir teisėsaugos organų perspėjimų, jog nesuderintų su miesto valdžia viešų akcijų rengti neleidžiama, dabar išveda į Triumfo aikštę savo šalininkus“.

„Tai daroma tuo metu, kai aikštėje vyksta suderintas renginys „Jaunimas prieš terorą“, per kurį jaunimo organizacijų atstovai duoda kraują nukentėjusiems per šiuos teroro aktus“, – sakoma mero pareiškime.

Jame taip pat nurodoma, kad kai kurie opozicijos lyderiai, „mėginantys šiomis tragiškomis dienomis destabilizuoti padėtį Maskvoje“, susilauks visuomenės moralinio įvertinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius