Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maxima Latvija“ vadovas Gintaras Jasinskas: nesu kaltas, galiu žiūrėti žmonėms į akis

„Pasitraukia tie, kurie jaučiasi kalti“, – ketvirtadienį per Rygoje surengtą spaudos konferenciją pareiškė prekybos kompanijos „Maxima Latvija“ vadovas Gintaras Jasinskas, atsakydamas į klausimą ar nederėtų jam pasekti šalies premjero Valdžio Dombrovskio ir Latvijos vyriausybės pavyzdžiu.
Gintaras Jasinskas tragedijos vietoje Rygoje
Gintaras Jasinskas (centre) tragedijos vietoje Rygoje / BVRG nuotr.

G.Jasinskas sakė, kad jaučia savo atsakomybę dėl tragedijos Zuolitūdėje, bet ne kaltę, todėl gali žiūrėti žmonėms į akis. Jis pabrėžė, kad parduotuvės darbuotojai katastrofos metu veikė taip, kaip jie instruktuoti veikti tokiomis situacijomis, praneša tvnet.lv.

G.Jasinskas taip pat pareiškė, kad „Maxima“ neketina pasitraukti iš Latvijos rinkos.

Paklaustas, ar kompanija pajuto boikotą, kurį skelbia socialinių tinklų vartotojai, „Maxima Latvija“ vadovas sakė, kad šiuo metu „Maxima“ nekreipia į tai dėmesio.

G.Jasinskas negalėjo atsakyti į klausimą, kokia institucija išdavė leidimą prekybos centrui tęsti darbą tuo metu, kai ant jo stogo buvo vykdomi statybų darbai.

Tvnet.lv rašo, kad G.Jasinskas per spaudos konferenciją neatsakė į daugelį klausimų ir pažadėjo atsakymus vėliau pateikti raštu. Pavyzdžiui, G.Jasinskas negalėjo atsakyti į klausimą, kokia institucija išdavė leidimą prekybos centrui tęsti darbą tuo metu, kai ant jo stogo buvo vykdomi statybų darbai.

Kaip skelbta anksčiau, tragedijos dieną prekybos centro „Maxima“ signalizacija suveikė dar 16.20 val., tačiau apsaugos darbuotojai neįžvelgė jokio pavojaus žmonėms ir neatliko pirkėjų evakuacijos.

Per pastato griūtį praėjusį ketvirtadienį žuvo 54 žmonės, o dar 39 buvo sužeisti. Tai didžiausia tragedija per nepriklausomos Latvijos istoriją.

Latvijos premjeras V.Dombrovskis trečiadienį prisiėmė atsakomybę dėl tragedijos ir atsistatydino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius