-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Maxima Latvija“ vaikams, netekusiems tėvų Zolitudės tragedijos metu, išmokės 1,7 milijono eurų

„Maxima Latvija“ susitarė su Latvijos Valstybine socialinio draudimo agentūra (VSDA) dėl centralizuoto pašalpų išmokėjimo vaikams, kurie Zolitudės tragedijos metu neteko vieno arba abiejų tėvų. Pagal susitarimą „Maxima Latvija“ perves 1,7 milijono eurų į valstybinę kasą, į VSDA sąskaitą. Ateityje VSDA kas mėnesį užtikrins pašalpų išmokėjimą žuvusiųjų asmenų vaikams iki jų pilnametystės.
Nelaimės vietoje
Nelaimės vietoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigiama pranešime, po tragedijos „Maxima Latvija“ savo iniciatyva pradėjo remti vaikus, netekusius vieno arba abiejų tėvų. Nuo 2013 metų gruodžio pašalpas išmoka ir administravimo procesą vykdo „Maxima Latvija“. Šiuo metu pašalpos išmokamos 23 vaikams. Iki 2014 metų gegužės išmokėtų pašalpų vaikams suma sieks 81 tūkst. eurų.

„Vykdant įmonės įsipareigojimus – iki pilnametystės teikti kas mėnesį finansinę paramą Zolitudės tragedijoje žuvusių tėvų vaikams, – pasirašėme susitarimą su VSDA dėl centralizuoto kasmėnesinių „Maxima Latvija“ pašalpų išmokėjimo. Praėjusiais mėnesiais aktyviai dirbome su VSDA, rengdami sutarties projektą bei tvarkydami su pašalpų išmokėjimu susijusius procesus, kuriuos sėkmingai išsprendėme. Jau artimiausiomis dienomis įmonė perves valstybinei kasai 1,736 milijono eurų, kurių reikia, norint ateityje centralizuotai teikti paramą vaikams”, – sako „Maxima Latvija” vadovė Jelena Kondrašova.

Derybos su Latvijos Gerovės ministerija dėl pašalpų išmokėjimo buvo pradėtos praėjusių metų pabaigoje, kai „Maxima“ akcininkas ir po Zolitudėje įvykusios tragedijos sukurtos Krizės valdymo grupės vadovas Ignas Staškevičius susitiko su Gerovės ministre Ilze Vinkele. Susitikimo metu siekta surasti pagal galimybes optimaliausią bendradarbiavimo modelį ir ilgalaikį sprendimą išmokant pašalpas Zolitudės tragedijos metu žuvusiųjų vaikams. Sudaryta sutartis numato, kad „Maxima Latvija” pašalpų administravimą ir išmokėjimą Valstybinė socialinio draudimo agentūra pradės nuo 2014 metų gegužės ir tęs iki 2031 metų rugpjūčio.

Nukentėjusiesiems skyrė 351 tūkst. eurų

Visiems Zolitudės tragedijos metu žuvusiųjų vaikams iki pilnametystės kiekvieną mėnesį bus teikiama vidutinės mėnesio algos dydžio parama, tai sudaro 711,44 euro.

Kaip jau buvo pranešta anksčiau, suprasdama tuos poreikius, kurie kils Zolitudės tragedijos metu žuvusiųjų vaikams ne tik artimiausiu metu, bet ir daugelį metų, iškart po tragedijos „Maxima Latvija” nusprendė paremti vaikus iki jų pilnametystės.

VSDA aiškina, kad sudarius sutartį išsiųs pranešimus teisėtiems globėjams su prašymu kreiptis į bet kokį VSDA skyrių ir užpildyti prašymą, kad būtų patikslintos kreditinių įstaigų sąskaitos, į kurias bus mokamos vaikams skirtos pašalpos. Gavus prašymą, per mėnesį bus pradėtas pašalpų mokėjimas. Vėliau pašalpos bus pervedamos į gavėjo sąskaitą ne vėliau nei iki kiekvieno mėnesio 15 dienos.

Visiems Zolitudės tragedijos metu žuvusiųjų vaikams iki pilnametystės kiekvieną mėnesį bus teikiama vidutinės mėnesio algos dydžio parama, tai sudaro 711,44 euro. Vaikams, tragedijos metu netekusiems abiejų tėvų, bus išmokama dvigubo dydžio pašalpa. Atsižvelgiant į prognozuojamą Europos Sąjungos šalių-narių ekonominio vystymosi vidurkį, pašalpos suma kartą per trejus metus bus indeksuojama 3 proc. kiekvieniems metams.

Įmonė teikia paramą ir kitiems žmonėms, nukentėjusiems per Zolitudės tragediją. Iki 2014 metų kovo 21 d. įmonė nukentėjusiesiems bendrai išmokėjo 351 046 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius