Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvedevas Davose paragino „nemokyti“ Rusijos demokratijos klausimu

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas paragino gerbti „nacionalinius demokratijos modelius“, nes mano, kad tai šalies pranašumas, o ne trūkumas, rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC naujienų svetainė.
Dmitrijus Medvedevas
Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rusijai priekaištaujama, kad jai trūksta demokratijos ir silpna jos teisinė sistema, – sakė D.Medvedevas, kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume Davose. – Mes esame tokie, kokie esame. Taip, mes turime trūkumų. Rusija labiausiai patyrė ekstremizmo ir terorizmo iššūkius. Rusija neapdrausta nuo klaidų.“

Tačiau, Rusijos prezidento nuomone, šalyje „iš tikrųjų vyksta svarbūs visuomenės pokyčiai“.

„Mokyti mūsų nereikia. Reikia kartu dirbti!“ – pridūrė jis.

Savo kalboje D.Medvedevas nurodė 10 krypčių, kuriomis Rusijos vadovybė dirba, siekdama gerinti investavimo klimatą šalyje:

penkis kartus sumažintas strateginių įmonių sąrašas;

bus privatizuota keliasdešimt kompanijų – energetikos ir infrastruktūros už keliasdešimt milijonų dolerių;

bus įsteigtas specialus nepriklausomas fondas, kuris pasidalys rizika su užsienio investuotojais;

atsisakoma įvesti specialiuosius mokesčius, plėtojamas Rusijos finansų sektorius;

Maskva paverčiama tarptautiniu finansų centru;

Rusija prisijungs prie Pasaulinės prekybos organizacijos (PPO) ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO)

įgyvendinamos energetikos efektyvumo programos;

plėtojamas pasikeitimas technologijomis, taip pat karinėje srityje;

investuojama į žmogiškuosius išteklius, būsimi verslininkai ir pareigūnai mokosi užsienyje. Rusija pasirengusi vienašališkai pripažinti diplomus ir mokslinius laipsnius, gautus žymiausiuose pasaulio universitetuose;

vykdomi infrastruktūros projektai, susiję su sporto plėtra ir dideliais sporto įvykiais, kuriuos organizuos Rusija.

D.Medvedevas nepritarė siūlymams, kurie apriboja laisvę internete. Jis taip pat pasiūlė apsvarstyti intelektualiosios nuosavybės internete teises eiliniame Didžiojo dvidešimtuko (G–20) posėdyje.

Rusijos prezidentas, kuris pradėjo ir baigė savo kalbą priminimu apie sprogimą Domodedovo oro uoste, paskelbė, kad dėl tragedijos ir žmonių žūties jis nedelsdamas, pasibaigus sesijai, grįš į Maskvą.

Pernai Rusijos delegacijai Davoso forume vadovavo finansų ministras Aleksejus Kudrinas ir specialus posėdis, skirtas Rusijai, nebuvo surengtas.

Šįkart Rusijos prezidentas nusprendė pats vykti į Davosą, pasak jo, propaguoti šalies modernizacijos ir investicinių galimybių.

„Aš nusprendžiau dalyvauti forume todėl, kad tai labai svarbi pasaulio aikštelė, kurioje galima paskelbti savo poziciją. Davosas – žinomiausia vieta ir aš manau, kad Rusijai turi būti atstovaujama tokiuose renginiuose pačiu aukščiausiu lygiu“, – citavo prezidento žodžius jo sekretorė spaudai Natalija Timakova.

Aukštosios ekonomikos mokyklos profesorius Michailas Bergeris interviu BBC pabrėžė, kad tokio susidomėjimo Rusija, kaip dabar, Davose nebuvo nuo dešimtojo dešimtmečio.

Nuo tada, pasak jo, praėjo daug laiko, bet ekonominiu požiūriu Rusija, kaip ir anksčiau, tebėra „šalis, turinti didelių galimybių“.

„Medvedevo, kaip laukiamiausio dalyvio, kvietimas (į forumą) susijęs su verslo bendrijos noru paremti viltį, kad vyks liberali Rusijos plėtotė, nustatyti savo požiūrį į Medvedevą“, – pareiškė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius