Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvedevas paragino Švediją nesuteikti prieglobsčio „banditams“

Kremliuje kartu su Švedijos vyriausybės vadovu Fredriku Reinfeldtu surengtoje spaudos konferencijoje Rusijos prezidentas kritikavo Stokholmą už tai, kad jis suteikia prieglobstį Kaukazo „banditams“, pranešama BBC tinklalapyje.
Fredrikas Reinfeldtas ir Dmitrijus Medvedevas
Fredrikas Reinfeldtas ir Dmitrijus Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Švedijos vadovybė ne kartą kritikavo Maskvą už žmogaus teisių pažeidinėjimus Čečėnijoje. Tuo tarpu Rusijos UR ministerija nuo 2004 metų reikalauja švedų vyriausybės uždaryti čečėnų interneto svetainę Kavkazcenter.com, kurią Rusijos valdžia kaltina „propaguojant terorizmą“.

Pirmojo R.Reinfeldto vizito į Maskvą išvakarėse, trys žinomi žmogaus teisių gynėjai kreipėsi į Švedijos vyriausybę, prašydami per derybas su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu iškelti žmogaus teisių klausimą.

Po derybų Kremliuje vykusioje bendroje spaudos konferencijoje žurnalistai taip pat domėjosi šia tema. Paklaustas, ar buvo aptarta žmogaus teisių padėtis Kaukaze, R.Reinfeldtas sakė, kad tuo klausimu įvyko „atviras ir konstruktyvus pokalbis“ su D.Medvedevu.

Savo ruožtu Dmitrijus Medvedevas pareiškė: „Aš norėčiau šiek tiek padėti premjerui atsakyti į šį klausimą. Kalbant apie Kaukazą, be žmogaus teisių klausimo, egzistuoja dar viena problema, apie kurią aš papasakojau premjerui. Tai – tie banditai, kurie, tenka tik apgailestauti, rado prieglobstį Švedijoje ir dėl kurių, tikiuosi, bus pratęstas generalinių prokuratūrų bendradarbiavimas, remiantis pasirašytais susitarimais“.

Rusija paprašė Švedijos išduoti kelis atvykėlius iš Čečėnijos, tarp kurių Aslanas Adajevas, kurį Maskva kaltina terorizmu, praneša agentūra AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius