Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meilės kinai ieško per Vienišių dieną

Jau per dešimt metų kinai, švęsdami ar gedėdami tai, kad yra vieniši, pamini Vienišių dieną. Lapkričio 11-ąją, studentai pirmą sykį paminėjo 1990–ųjų viduryje, o šventės data išsirinkta neatsitiktinai – ją sudaro keturi vieniši skaičiai: 11/11.
Vis daugiau kinų neranda sau antrosios pusės
Žaidynių atidarymo ceremonija / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Kinai Meilė Kinija

Nors daugelio kitų valstybių piliečiai apie Vienišių dieną nežino beveik nieko, manoma, kad bėgant laikui ši šventė įgis vis daugiau reikšmės, mat vis daugiau ir daugiau vyrų Kinijoje nepavyksta susirasti sau antrosios puselės. Kaip atskleidė neseniai Kinijos socialinių mokslų akademijos atlikto tyrimo rezultatai, iki 2020 metų Kinijoje vieniši bus per 24 mln. šalies vyrų.

Vienišių diena šioje Azijos milžinėje švenčiama įvairiai. Kaip Kalėdos ir Šv. Valentino diena, ši šventė jau spėjo tapti daugiamilijoninės JAV dolerių vertės pramone.

Pekino centre įsikūrusi prabangi konditerių mokykla „Figos medis“, Vienišių dieną visus, savo antrosios pusės ieškančius, žmones kvietė į šokoladinių triufelių gaminimo pamokėlę.

Kaip atskleidė neseniai Kinijos socialinių mokslų akademijos atlikto tyrimo rezultatai, iki 2020 metų Kinijoje vieniši bus per 24 mln. šalies vyrų„Maisto gaminimas sujungia žmones, – CNN sakė Lin Zhong, mokyklos savininkas. – Mes kviečiame miesto vienišius... į flirto ir šokolado gaminimo pamokėlę“.

Mėgstantiems nuotykius, didžiausias Pekino pramogų parkas „Laimingas slėnis“ lapkričio 11 d. taip pat pasiūlė įvairių pramogų. Tarp jų – dainų konkursą, pavadinimu „Viengungio meilės daina“. Be to, vienišiems parke buvo įrengta speciali vieta, kur jie galėjo „išpažinti savo tikrus jausmus“.

Visa tai, be abejo, kainavo. Vyrai, įsigiję pilną bilietą, kainavusį 25 JAV dolerius, kartu su savimi į pramogų parką galėjo nemokamai atsivesti vieną merginą.

Savo ruožtu Šenženo pramogų parkas „Nuostabioji Kinija“, kuris didžiuojasi turįs miniatiūrines daugybės užsienio valstybių garsiausių objektų kopijas, per Vienišių dieną organizavo daržovių „medžioklės“ konkursą. Juo norėta padėti vienišiems žmonėms susipažinti. Daržovės, tarp kurių daugiausiai buvo agurkų ir pomidorų, buvo išslapstyti visame parke.

Ne mažiau įdomūs dalykai vyko Šanchajuje, kur Žmonių parke nusidriekė ilgos eilės vienišų vaikų tėvų. Į šį parką jie susirinko nešini plakatais, kuriuose – informacija ir nuotraukos apie jų, antrosios pusės niekaip nesusirandančius, vaikus. Tėvai gyrė savo atžalų išsilavinimą, atlyginimą ir ūgio bei svorio proporcijas ir nekantriai tikėjosi, kad jiems pavyks surasti kitus tėvus, taip pat savo atžalai ieškančius antrosios pusės, ir taip parūpinti savo vaikams gerą antrąją pusę.

Į vakarus nuo Sianio, lapkričio 11–ąją vienišiai galėjo dar sykį išgirsti garsią Tang dinastijos meilės istoriją bei sužinoti svarbiausius meilės principus Olos griuvėsių parke, kuris save reklamuoja kaip „pirmąjį parką Kinijoje, įrengtą meilės tema“.

Visgi visuomenėje, kurioje vaikai auga neturėdami seserų ar brolių (dėl ilgą laiką Kinijoje vykdytos vieno–vaiko politikos) susirasti meilę per Vienišių dieną nėra taip paprasta, kaip pasivaikščioti parke.

„Daugelis jaunų vyrų jaučia, kad padaryti patrauklesnius savo potencialioms antrosioms pusėms juos gali geras išsilavinimas, geras darbas ir daug pinigų... ir automobilis bei būstas, – CNN sakė Pekino universiteto dr. Changas Wei. – Tai lemia, kad daugelis vyrų dirba 10–12 valandų per dieną ir visiškai neturi laiko socializuotis. Taigi tėvai mano, kad turi į visa tai įsiterpti ir padėti savo vaikams susirasti antrąją pusę. Kartais vyrai tam neprieštarauja“.


Tačiau ne visi kinai nori būti suvesti. Šią savaitę viename iš populiariausių Kinijos darbo paieškos tinklalapių Zhaopin.com atlikus apklausą paaiškėjo, kad maždaug 70 proc. vedusių ar įsipareigojusių individų yra pasiilgę vienišiaus dienų.

Kadais smerktos, skyrybos Kinijoje šiuo metu yra gan dažnas reiškinys. 2009 metais šalyje išsiskyrė daugiau nei 2,46 mln. porų. Tai bemaž dukart daugiau, nei 2001–aisiais.

Kaip ir daugelis vienišių Kinijoje, Pekino užsienio studijų universiteto bakalauro studentė Alexandra Shi ieško meilės. Šiais metais ji Vienišių dieną ketino paminėti kartu su savo vieniša drauge.

„Būti vienišai nėra gerai... manau, buvimas santykiuose mane padarytų geresnę“, – sakė Shi. – Tačiau buvimas vieniša dabar mano gyvenimo nepaverčia siaubingu. Nors, žinoma, aš tikrai nenoriu ir kitais metais švęsti Vienišių dienos!“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius