-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Meksikiečiai nori mirties bausmės

Kongresas Meksikoje pritarė sprendimui svarstyti mirties bausmės atnaujinimą už kai kuriuos nusikaltimus, praneša BBC.
Kartuvės
Kartuvės / „Scanpix“ nuotr.

Šis žingsnis žengtas po ypač didelio žmonių pagrobimų šalyje suaktyvėjimo. Didžioji dalis šių nusikaltimų susijusi su narkotikų ir organizuotais nusikaltimais.

Meksika mirties bausmę panaikino 2005 m., tačiau pastaruoju metu atliktų sociologinių apklausų duomenų rodo, kad šalies gyventojai pritaria mirties bausmei. Įdomiausia tai, kad kampanijai, kuria siekiama atnaujinti mirties bausmę, vadovauja Meksikos Žalioji partija.

Šimtai plakatų su Žaliosios partijos logotipu, reikalaujantys mirties bausmės skyrimo žudikams ir pagrobėjams, pasirodė visame Meksikos mieste. Pasak partijos atstovų, partija paprasčiausiai perduoda žmonių nuomonę, tačiau jos oponentai tikina, kad ji žaidžia politiką.

Kol kas tiksli data, kada bus svarstomas mirties bausmės atnaujinimo klausimas, nepaskelbta. Pranešama tik tai, kad minėtu klausimu diskutuos nusikaltimų ekspertai, akademikai ir žmogaus teisių atstovai.

Tačiau, kaip rašo BBC, tikimybė, kad Meksikos konstitucija bus pakoreguota, yra labai maža. Šalies valdžia, bažnyčia ir žmogaus teisių atstovai stipriai priešinasi mirties bausmei. Be to, Meksika ilgą laiką itin griežtai tarptautiniuose forumuose kvietė panaikinti mirties bausmę, o pati šios bausmės nevykdė nuo 1961 m.

Vis dėlto milijonai meksikiečių, šalyje vis didėjant nesaugumui, pritaria bet kokioms priemonėms, kurios padėtų šį nesaugumą suvaldyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius