Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje du smogikai prisipažino nužudę 17 iš 43 dingusių studentų

Du su policija susiję vienos gaujos smogikai prisipažino nužudę 17 iš 43 studentų, dingusių pietų Meksikoje, sekmadienį pranešė pareigūnai, baiminantis, kad tų aukų palaikai buvo tarp rastų viename masiniame kape.
Policija saugo masinės kapavietės Meksikoje vietą
Policija saugo masinės kapavietės Meksikoje vietą / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meksika

Smurto krečiamos Gerero valstijos vyriausiasis prokuroras Inaky Blanco sakė, kad prireiks bent 15 dienų atpažinti 28 lavonams, rastiems masiniame kape. Dalis palaikų buvo smarkiai apdegę ir sukapoti į gabalus.

Ta kapavietė buvo rasta šeštadienį Pueblo Vieche, neturtingame Igvalos miesto rajone, kur tie dingę studentai buvo paskutinį kartą matyti rugsėjo 26-osios vakarą. Igvala yra už maždaug 200 kilometrų į pietus nuo Meksiko.

„Buvo sukrautas paklotas iš šakų ir rąstų, ant kurio buvo suguldyti aukų kūnai, taip pat buvo panaudota degi medžiaga“, – sakė I.Blanco.

Buvo sukrautas paklotas iš šakų ir rąstų, ant kurio buvo suguldyti aukų kūnai, taip pat buvo panaudota degi medžiaga

Tie studentai dingo po to, kai Igvalos savivaldybės policijos pareigūnai apšaudė juos vežusius autobusus, o I.Blanco nurodė, kad gauja „Guerreros Unidos“ dalyvavo tą vakarą įvykusiame smurto proveržyje, per kurį žuvo šeši žmonės, 25 buvo sužeisti, o dar 43 dingo.

Nors studentai kaltinami užgrobę tuos autobusus, I.Blanco sakė, kad atakos motyvai tebėra tiriami.

Šis incidentas tapo vienomis iš didžiausių žudynių Meksikoje nuo 2006 metų, kai suintensyvėjo karas su narkotikų kontrabandininkų karteliais, pareikalavęs jau apie 80 tūkst. žmonių gyvybių. Be to, šios žudynės buvo neabejotinai didžiausios nuo prezidento Enrique Pena Nieto atėjimo į valdžią 2012 metų gruodį.

Anksčiau sekmadienį kai kurie tėvai ir šimtai kitų studentų iš to paties pedagogikos koledžo užblokavo automagistralę, jungiančią Gerero sostinę Čilpansingą ir Ramiojo vandenyno pajūrio miestą Akapulką, reikšdami pasipiktinimą valdžia.

Kai kurie dingusių studentų tėvai sakė, kad jiems buvo parodytos palaikų nuotraukos, bet jie netikintys, kad tos aukos panašios į jų vaikus.

„Būdami tėvai, atmetame šią situaciją. Jie nėra tie jaunuoliai. Žinome, kad jie laiko juos gyvus“, – sakė Manuelis Martinezas, kurio sūnus yra vienas iš dingusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius