Meksikoje nuo kiaulių gripo mirusių žmonių skaičius padidėjo iki 19 (video, nuotraukos, atnaujinta 15.39 val.)

Sekmadienį Meksikos vyriausybė paskelbė, kad šalyje kiaulių gripo protrūkis stabilizuojasi. Nuspręsta apriboti skrydžius iš Meksikos bei kiaulieną.
Kiaulių gripas toliau plinta.
Kiaulių gripas toliau plinta. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Čia galite rasti vaizdo reportažą.

Naujausiais duomenimis,  patvirtintų mirties nuo šią ligą sukeliančio viruso H1N1 atvejų padaugėjo iki 19, praneša BBC.

Tačiau Meksikos sveikatos apsaugos ministras Jose Angelis Cordova teigė, jog kiaulių gripo protrūkį galima suvaldyti. 

„Kiekvieną dieną mes matome vis mažiau rimtų atvejų, todėl mirtingumas mažėja“, – tvirtino jis. Pasak J.A.Cordovos, nuo penktadienio testais buvo patvirtinti dar trys mirties nuo kiaulių gripo atvejai.

Iš viso virusu H1N1 užsikrėtusių žmonių, naujausiais duomenimis, padaugėjo nuo 427 iki 454.

Naujausias mirties atvejis buvo nustatytas balandžio 28-ąją, laboratorijoms tikrinant įtartinus mirties atvejus. Tarp nuo šios ligos mirusių žmonių yra 14 moterų.

Kinijoje dėl gripo pavojaus izoliuota maždaug 50 meksikiečių

Įvairiose Kinijos vietose izoliuoti 49 Meksikos piliečiai, nors jokie kiaulių gripo simptomai jiems nepasireiškė, sekmadienį pranešė Meksikos diplomatai Pekine.

Kaip rašo naujienų agentūra AFP, tarp tų meksikiečių yra 10 žmonių, izoliuotų viešbutyje netoli Pekino oro uosto, maždaug 30 žmonių, esančių viename Šanchajaus viešbutyje, ir šeši žmonės, izoliuoti viešbutyje šalies pietuose esančiame Guangdžou, sakė vienas ambasados darbuotojas.

Pekine Meksikos ambasadorius Jorge Guajardo po konflikto su kinų pareigūnu galėjo patekti į viešbutį „Beijing Guomen“, kur laikomi minėti 10 žmonių, bet jam nebuvo leista su jais susitikti.

„Protestuojame prieš tai, kad jie laiko meksikiečius izoliuotus, baimindamiesi, kad jie gali būti užsikrėtę gripo virusu, nors nėra jokių požymių, kad jie būtų užsikrėtę gripo virusu“, – žurnalistams sakė J.Guajardo.

Po pirmą viruso atvejį užfiksuota ir Airijoje bei Kolumbijoje

Airija šeštadienį patvirtino savo pirmąjį susirgimo kiaulių gripu atvejį, praneša News.xinhuanet.com

Ši liga testais buvo nustatyta vyrui, kuris ką tik grįžo iš Meksikos, pranešė pareigūnai.

Kiekvieną dieną mes matome vis mažiau rimtų atvejų, todėl mirtingumas mažėja. Tvirtino J.A.Cordova.

„Jau gavome iš Jungtinės Karalystės testo (rezultatus) ir jie patvirtino, kad ... tai gripo (virusas) H1N1“, – sakė vyriausybės atstovas.

Kiaulių gripo virusu užsikrėtęs vyras iš Airijos rytinės dalies neseniai grįžo iš Meksikos. Ketvirtadienį jis buvo laikomas pirmuoju tikėtinai kiaulių gripu užsikrėtusiu žmogumi Airijoje.

Apie tai, kad Kolumbijoje nustatytas pirmasis žmogaus užsikrėtimo kiaulių gripo virusu H1N1 atvejis, anksti sekmadienį pranešė vietos spauda.

Šiuo virusu užsikrėtęs 42 metų vyras gyvena Sipakiros mieste, esančiame netoli šalies sostinės.

Italijoje patvirtintas antras kiaulių gripo atvejis

Italija nustatė antrą žmonių užsikrėtimo kiaulių gripu atvejį, bet tas 25 metų pacientas, kuris lankėsi Meksikoje, jau pasveiko, sekmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Minimas vyras ambulatoriškai gydėsi vienoje Romos ligoninėje, bet nebuvo hospitalizuotas, o jo partnerei buvo duodami priešvirusiniai vaistai, sakoma ministerijos pranešime.

Jame nurodoma, kad šis antras per dvi dienas atvejis Italijoje ypatingo nerimo nekėlė, nes ligos simptomai yra švelnesni nei tie, kuriuos sukelia sezoninis gripas, o Italijoje yra daugybė vaistų atsargų jam gydyti.

Kanadoje vienos bandos kiaulės yra užsikrėtusios gripo virusu H1N1

Tuo tarpu Kanados Albertos provincijoje vienos bandos kiaulės yra užsikrėtusios gripo virusu H1N1, parodė testai, kurių rezultatus šeštadienį paskelbė šalies sveikatos apsaugos pareigūnai.

Kaip praneša CNN, minėtos kiaulės šiuo virusu tikriausiai užsikrėtė nuo kanadiečio, kuris neseniai grįžo iš Meksikos.

Tiesioginis kiaulių užsikrėtimas nuo žmogaus nustatytas pirmą kartą.

Dėl kiaulių gripo protrūkio pasaulyje kilo vajus boikotuoti kiaulieną. Kanada, Meksika ir Jungtinės Valstijos šeštadienį visos kartu paragino dėl šio viruso netrikdyti pasaulinės prekybos.

Daugiausia atvejų – Meksikoje

15min.lt primena, kad Meksikoje užregistruota daugiausiai susirgimo atvejų ir visi, išskyrus vieną, mirties atvejai. Tas vienas mirties atvejis yra susijęs su meksikiečių vaiku, kuris mirė su šeima lankydamasis pietinėje Jungtinių Valstijų dalyje.

Meksikoje susirgimų židinys yra tankiai gyvenamas Meksikos slėnis, kuriame įsikūrusi ir sostinė Meksikas.

PSO, kuri pranešė apie mažiausiai 658 susirgimo atvejų maždaug 15-oje valstybių, palieka galioti penktąjį iš šešių galimų pandemijos pavojaus laipsnių. Šeštasis laipsnis jau reikštų pačią pandemiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius