Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje nužudytas galingo narkotikų kontrabandos kartelio vadeiva Nazario Moreno Gonzalezas

Vienam žiauriausių Meksikos narkotikų prekybos kartelių „La Familia“ vadovavęs Nazario Moreno Gonzalezas savo gaujos nariams diegė pseudokrikščionišką ideologiją ir esą parašė jiems knygą apie moralines vertybes, tačiau taip pat kapodavo galvas savo priešams, o kokainą ir metamfetaminą pardavinėjo tonomis.
Federalinė policija reido metu.
Federalinė policija reido metu. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša Meksikos vyriausybė, vienu keisčiausių narkotikų baronų laikomas „La Familia“ vadeiva, turėjęs pravardę Visiškas Beprotis, žuvo per dvi dienas trukusius susišaudymus tarp jo gaujos ir federalinės policijos vakarinėje Mičoakano valstijoje.

N.M.Gonzalezas paskelbė apie savo kartelio susikūrimą prieš ketverius metus, nurodęs savo gaujos nariams įridenti penkias nukirstas galvas į vieną naktinį klubą Mičoakane, taip pat pažadėjęs ginti Meksikos prezidento Felipe Calderono gimtąją valstiją nuo kitų gaujų.

F.Calderonas atsakė pasiųsdamas į Mičoakaną tūkstančius federalinės policijos pareigūnų, kad „La Familia“ būtų sutriuškinta. Šalies vadovas perspėjo, kad šis kartelis papirkinėja vietos pareigūnus, reketuoja verslininkus ir terorizuoja gyventojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius