Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje per dvi dienas rasti 50 nužudytų žmonių lavonai

Vakarų Meksikoje per pastarąsias dvi dienas rasti 50 nužudytų žmonių, tapusių nuožmaus karo tarp vyriausybės ir šioje šalyje veikiančių galingų narkotikų kontrabandininkų kartelių aukomis, lavonai.
Vienas iš penkiasdešimties Meksikoje rastų lavonų
Vienas iš penkiasdešimties Meksikoje rastų lavonų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Meksika

26 jaunų vyrų lavonai buvo rasti sukrauti trijuose automobiliuose netoli vienos judrios sankryžos Gvadalacharoje.

Ant lavonų buvo likusios būdingos narkotikų kontrabandos baronų kraujo keršto žymės ir šiurpus pranešimas, kad smurtas toliau siautės antrajame didžiausiame Meksikos mieste, kuriame ateinantį savaitgalį vyks tarptautinė knygų mugė.

Šis kraupus radinys buvo aptiktas kitą dieną po to, kai šiaurės vakarinėje Sinaloa valstijoje esančiame Kuljakano mieste buvo rasti 24 lavonai.

Raštelyje, rastame prie lavonų krūvos Gvadalacharoje, teigiama, kad ramybei, kuria iki šiol mėgavosi Chalisko ir Sinaloa valstijos, esą pasiekta dėl susitarimo tarp vietos pareigūnų ir Sinaloa narkotikų kartelio, atėjo galas.

„Iš viso buvo 26 lavonai – visos (aukos) 25-35 metų vyrai“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją sakė Chalisko valstijos, kurios sostinė yra Gvadalachara, aukšto rango teisėsaugos pareigūnas Fernando Guzmanas (Fernandas Gusmanas).

Dauguma vyrų buvo uždusinti. Dalis lavonų buvo nuogi, o kai kurie pažymėti tepalu užrašytais kartelių pavadinimais – „Milenio“ ir „Zetas“, nurodė F.Guzmanas.

Meksikos vyriausybei prieš šešerius metus pradėjus karą su narkotikų karteliais ir pasiuntus su jais kovoti tūkstančius saugumo pajėgų pareigūnų bei karių, nesiliaujanti smurto banga nusinešė jau apie 45 tūkst. žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius