-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Meksikoje per policijos ir kaimų savigynos būrio narių susirėmimą žuvo 8 žmonės

Meksikos policija ketvirtadienį vienoje skurdžioje valstijoje, kenčiančioje nuo narkotikų kontrabandos kartelių smurto, įsitraukė į susišaudymą su kaimų savigynos būrio nariais, o per šį incidentą žuvo aštuoni žmonės, pranešė pareigūnai.
Meksikos policija
Meksikos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Narkotikai Meksika

Pietinės Gerero valstijos kelių kalnų kaimų ir pakrantės regiono gyventojai 2013 metais įkūrė vadinamąją bendruomenės policiją skųsdamiesi, jog valdžia nieko nedaro, kad juos apgintų nuo kartelių, kurie toje valstijoje prievartavo pinigus, grobė ir žudė žmones.

Gerero valstija yra viena neturtingiausių Meksikoje, krečiama daugybės socialinių konfliktų. Būtent šioje valstijoje pernai rugsėjį dingo ir veikiausiai buvo nužudyti 43 studentai, o tas įvykis sukėlė įtūžį visoje šalyje.

Per ketvirtadienį Igualapos apylinkėse įvykusį incidentą policija mėgino sustabdyti pikapą, kuriuo važiavo vietos kaimų policijos būrio nariai.

Automobilis nesustojo, o jame buvę žmonės pradėjo šaudyti į policiją. Pareigūnai atsakė ugnimi, o susišaudymas truko 12 minučių, informavo valstijos viešojo saugumo sekretoriatas.

Per incidentą žuvo šeši savisaugos būrio nariai ir du policininkai. Keli kiti ginkluoti gyventojai pabėgo, o policininkų vadas buvo sunkiai sužeistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius