Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikoje sučiuptas ieškomiausias narkotikų kontrabandininkas

Meksikos kariai sučiupo Hectorą Beltraną Leyvą, vieną ieškomiausių žmonių šalyje ir įtariamą narkotikų kartelio vadeivą, už kurio galvą yra pažadėta daugiau kaip 7 mln. dolerių, trečiadienį pranešė prokurorai.
Hectoras Beltrans Leyva
Hectoras Beltrans Leyva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Narkotikai Meksika

Kartelį „Beltran Leyva“ jis perėmė pastaraisiais metais, po savo brolių žūties ar areštų, bet dabar buvo sučiuptas San Migel de Aljendės mieste, sakė tyrimą atliekančių prokurorų atstovas Tomas Zeronas. 

H.Beltranas Leyva, vadinamas „H“, už kurį Meksika buvo pažadėjusi 2,2 mln. dolerių premiją, buvo sučiuptas be jokio šūvio, po 11 mėnesių trukusios paieškos, sakė T.Zeronas.

Jis pavadino H.Beltraną Leyvą vienu pagrindinių Meksikos narkotikų baronų ir sakė, kad jis specializavosi kokaino gabenimu iš Pietų ir centrinės Amerikos į pelningas JAV ir Europos rinkas.

2009 metais pareigūnai nukovė jo brolį Arturą, o broliai Alfredo ir Carlosas vėliau buvo suimti.

Jis pavadino H.Beltraną Leyvą vienu pagrindinių Meksikos narkotikų baronų ir sakė, kad jis specializavosi kokaino gabenimu iš Pietų ir centrinės Amerikos į pelningas JAV ir Europos rinkas.

Jungtinės Valstijos siūlė dar 5 mln. dolerių už „H“ sučiupimą. JAV valstybės departamentas nurodo, kad jis yra 49 metų amžiaus.

Kada jis buvo suimtas, neaišku.

Nuo 2006 metų visoje Meksikoje dėl smurto, susijusio su narkotikais, žuvo maždaug 80 tūkst. žmonių, o dar 22 tūkst. dingo.

Nuo 2012 metų gruodžio, kai į valdžią atėjo prezidentas Enrique Pena Nieto, vyriausybei taip pat pavyko sučiupti kartelio „Sinaloa“ lyderį Joaquiną Guzmaną, kuris tuo metu buvo ieškomiausias pasaulyje narkotikų kontrabandininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius