Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meksikos kalėjimo pareigūnai į narkotikų barono kamerą įžengė praėjus 18 minučių po jo pabėgimo

Meksikos griežčiausio apsaugos režimo kalėjimo pareigūnai įžengė į narkotikų kontrabandos barono Joaquino Guzmano, pravarde El Chapo (Neužauga), kamerą tik praėjus 18 minučių po to, kai buvo pastebėta, kad jis dingo, ketvirtadienį nurodė vidaus reikalų ministras.
Iš kalėjimo tuneliu pabėgo Meksikos narkotikų kartelio vadeiva
Iš kalėjimo tuneliu pabėgo Meksikos narkotikų kartelio vadeiva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministras Miguelis Angelis Osorio Chongas sakė, kad pareigūnai, stebėję J.Guzmano kamerą per joje įrengtas vaizdo kameras, „iškart“ paskelbė pavojų šeštadienio vakarą, kai pamatė, kad „jo ten nebėra“.

„Sargybiniai įžengė (į kamerą) praėjus 18 minučių“, – Vidaus reikalų ministerijos vadovas sakė po susitikimo su Kongreso saugumo komitetu.

M.A.Osorio Chongas tapo pirmuoju pareigūnu, įvardijusiu laiką, kurio prireikė kalėjimo sargybiniams sureaguoti po to, kai J.Guzmanas pradingo jo bendrininkų iškastame įspūdingame 1,5 km ilgio tunelyje, kurio landa buvo jo kameros dušo zonos grindyse.

Anksčiau šią savaitę vyriausybės paskelbtame apsaugos vaizdo kamerų įraše matosi, kaip J.Guzmanas žingsniuoja po savo kamerą, kol galiausiai pasilenkė prie žemos sienelės, atitveriančios dušo zoną.

Galingo Sinaloa narkotikų kontrabandininkų kartelio vadeiva, patekęs į tą tunelį, išvažiavo jame buvusiu motociklu, pritaikytu riedėti ten nutiestais bėgiais. Šis jo pabėgimas buvo jau antrasis per pastaruosius 14 metų

Meksikos institucijos nuo sekmadienio sulaikė ir apklausė 22 kalėjimo pareigūnus, bet kol kas nepateikė jokių kaltinimų, stiprėjant įtarimams, kad pabėgimas buvo organizuotas su pagalba „iš vidaus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius