Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelas Gove'as: būsimasis premjeras turi tikėti „Brexit“

Jungtinės Karalystės politinis stabilumas po rinkėjų sprendimo pasitraukti iš Europos Sąjungos penktadienį atrodė kaip tolima perspektyva, šalies teisingumo sekretoriui Michaelui Gove' ui dar aktyviau įsitraukus į kovą dėl Konservatorių partijos lyderio ir premjero postų, nors vienas aukšto rango kolega paragino jį pasitraukti iš varžybų.
Michaelas Gove'as
Michaelas Gove'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Gove'as netikėtai stojo į šią kovą ir iš esmės taip iš jos išstūmė favoritu laikytą buvusį Londono merą Borisą Johnsoną, durdamas savo sąjungininkui į nugarą.

Penktadienį, kalbėdamas apie savo planus, M.Gove'as sakė, kad būtent jis turėtų būti naujas ministras pirmininkas, nes šalia turi vadovauti asmuo, kuris nuoširdžiai tiki pasitraukimu iš ES.

Pasak M.Gove'o, jis jau 20 metų agitavo už vadinamąjį „Brexit“, B.Johnsonas prie jų prisidėjo gana neseniai, o pagrindinė M.Gove'o varžovė, vidaus reikalų ministrė Theresa May, iš viso palaikė „pasilikimo“ Bendrijoje stovyklą.

„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Gove'as
„Scanpix“/AP nuotr./Michaelas Gove'as

„Geriausiai Britanijai iš Europos Sąjungos vesti tiktų žmogus, kuris įrodinėjo, kad išvestų Britaniją iš Europos Sąjungos, – kalbėjo M.Gove'as. – Ši šalis balsavo už pasikeitimus ir aš ruošiuosi juos pateikti“.

Šiais metais išstojimo proceso neaktyvuotų

M.Gove'as taip pat sakė, kad jei bus išrinktas, šiais metais neinicijuos oficialių derybų dėl šalies išstojimo iš Europos Sąjungos (ES).

M.Gove'as, jei bus išrinktas, šiais metais neinicijuos oficialių derybų dėl šalies išstojimo iš ES.

Šie penktadienį išsakyti jo komentarai tikriausiai suerzins ES lyderius, kurie spaudė Jungtinę Karalystę greit pradėti derybas dėl pasitraukimo iš 28 valstybių bloko.

M.Gove'as, kuris siekia pakeisti Davidą Cameroną Britanijos ministro pirmininko ir konservatorių lyderio postuose, sakė, kad yra įsipareigojęs išvesti šalį iš ES.

Varžybų dėl vadovavimo konservatoriams rezultatai bus paskelbti rugsėjo 9 dieną ir naujasis lyderis bet kuriuo metu galėtų inicijuoti procedūrą pagal 50-ajį ES sutarties straipsnį – oficialų derybų dėl išstojimo mechanizmą.

M.Gove'as taip pat sakė, kad nešauktų pirmalaikių rinkimų dėl asmeninio mandato permainoms. Kiti Britanijos rinkimai yra numatomi 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius