Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailas Chodorkovskis padėkojo filmo apie jį režisieriui

Buvęs naftos koncerno „Jukos“ vadovas Michailas Chodorkovskis padėkojo rusų kilmės vokiečių režisieriui Cyrilui Tuschiui, sukūrusiam dokumentinį filmą „Chodorkovskis“, ir tikisi kada nors jį pamatyti.
Michailas Chodorkovskis teisme
Michailas Chodorkovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tikiuosi, kad anksčiau ar vėliau aš jūsų filmą pamatysiu ir labai džiaugiuosi jo premjera Maskvoje“, – cituoja buvusio verslininko žodžius jo spaudos centro tinklalapis.

„Visų pirma noriu jums padėkoti už nuolatinį domėjimąsi “Jukos„ byla. Kaip man pasakojo mano tėvai, jūs dar 2004 metais pradėjote rinkti medžiagą, susitikinėjote su padėtį išmanančiais žmonėmis, siekėte gauti paramą filmo gamybai ir, svarbiausia, buvote nepriklausomas ir nešališkas“, – rašo M.Chodorkovskis.

„Kiekvieno kūrybingo žmogaus paskirtis – pažiūrėti į problemą iš savo taško ir pateikti visuomenei ne sausų faktų rinkinį, bet meno kūrinį, savo asmenybės požiūrį. Faktus visada galima tikslinti pagal kitus šaltinius. Man svarbu tai, kad filme, atrodo, gerai pajausta situacija“, – pažymėjo buvęs „Jukos“ vadovas.

M.Chodorkovskis nenorėjo prognozuoti, kokia sėkmė laukia šios juostos. Pasak jo, jis skaitęs, kad Vokietijoje, JAV, Lenkijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse filmas sutraukia pilnas sales žiūrovų.

„Man asmeniškai svarbu, kad tokių režisierių, kaip jūs, daugelio kitų žurnalistų, menininkų, rašytojų dėka ir 8 metams praėjus po mano arešto žmonės toliau seka visų “Jukos„ aukų likimą, tų, kurie žinomi, ir nelabai žinomi“, – rašė M.Chodorkovskis.

C.Tuschio filmas „Chodorkovskis“ Rusijos kino ekranuose bus rodomas nuo gruodžio 1 dienos. Maskvoje jį sutiko parodyti kino klubas „Eldar“. Daugelis kino teatrų atsisakė filmą rodyti savo salėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius