-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailas Saakašvilis: Gruzijai iškilo egzistencinė grėsmė

Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis apkaltino prieš metus atsistatydinusį šalies premjerą Bidziną Ivanišvilį rinkimų sistemos panaikinimu šalyje ir siekiu įvesti provincialią diktatūrą, praneša „Laisvosios Europos“ radijo interneto svetainė.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Neseniai Briuselyje duodamas interviu Gruzijos TV kanalui „Rustavi 2“, M.Saakašvilis teigė, kad Gruzijos patriotai turi susitelkti ne aplink politines partijas, bet vardan Gruzijos išsaugojimo idėjos. M.Saakašvilio teigimu, jo šaliai šiuo metu iškilo egzistencinė grėsmė.

Spalio 25 d. M.Saakašvilio vadovaujama opozicinė Gruzijos partija „Jungtinis nacionalinis judėjimas“ (JNJ) apkaltino dabartinę vyriausybę neveiksnumu Rusijai bandant aneksuoti Abchaziją. JNJ paragino savo ir kitų opozicijos partijų rėmėjus susirinkti į protesto akciją Tbilisio centre lapkričio 15 d., rašo naujienų svetainė eurasiareview.com.

M. Saakašvilio teigimu, jo šaliai šiuo metu iškilo egzistencinė grėsmė.

„Dažnai girdžiu draugus sakant: „pakeisime juos (valdančiąją partijos „Gruzijos svajonė“ koaliciją) ramiai 2016 m. per parlamento rinkimus. Ivanišvilis jau panaikino rinkimų sistemą. Jis galvoja, kad jau privatizavo Gruziją ir jam nesinori perduoti valdžios kažkam kitam per rinkimus. Būtų naivu tikėtis, kad Ivanišvilis tam leistų įvykti“, – teigė M.Saakašvilis ir pridūrė: „Gruzijoje norima įkurti provincialią diktatūrą“.

„Gruzijai reikia išsigelbėjimo ir Gruzijos išsigelbėjimas yra jos jaunime, naujame judėjime, naujoje energijoje. Žinoma, ši energija ir veiksmai turi būti taikūs, nes Rusija labiausiai svajoja apie smurtą Gruzijoje. Rusai labiausiai nori, kad kas nors paleistų kulką Gruzijoje“, – tikino buvęs Kaukazo šalies vadovas, kuris nuo Gruzijos teisėsaugos jam pateiktų kaltinimų valstybės turto švaistymu slepiasi JAV.

M.Saakašvilis pareiškė, kad žmonės privalo garsiai įvardinti, kad dabartinė vyriausybė nėra pajėgi atlikti savo pagrindinių uždavinių – saugumo suteikimo žmonėms, Gruzijos pozicijos gynybos tarptautinėje arenoje bei šalies teritorinio vientisumo užtikrinimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius