-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailo Chodorkovskio kameros draugas sako, kad užpuolė jį ne savo noru

Buvęs verslininko Michailo Chodorkovskio kameros draugas, užpuolęs jį su peiliu prieš penkerius metus, išėjo į laisvę ir prisipažino, kad tai padarė kankinamas.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis / „Scanpix“ nuotr.

Aleksandras Kučma, kuriam ką tik baigėsi septynerių metų laisvės atėmimo bausmė, sėdėjo drauge su M.Chodorkovskiu Čitos srities Krasnokamensko miesto kolonijoje. 2006 metais buvęs „Jukos“ vadovas buvo vienai savaitei nusiųstas į bausmės izoliatorių už tai, kad gėrė arbatą su A.Kučma neleistinoje vietoje. Po kurio laiko A.Kučma kelis kartus smogė M.Chodorkovskiui peiliu į veidą, po to padavė jį į teismą dėl priekabiavimo, bet bylą pralaimėjo.

„Kol aš sėdėjau, aš ten buvau kaip nelaisvėje. Viskas, kas buvo rašoma apie tą istoriją su Chodorkovskiu, aš kategoriškai nepatvirtinu, kad tai buvo tiesa“, – sakė A.Kučma vaizdo interviu leidiniui „Gazeta.ru“.

„Galiu sąžiningai pasakyti, kad aš puoliau Chodorkovskį su peiliu ne savo valia. Ir galiu pasakyti, kad į teismą aš jo nepadaviau“, – sakė jis.

Buvęs kalinys teigė, kad ieškinys į teismą jo vardu buvo „visiška falsifikacija“.

M.Chodorkovskis, vadovavęs vienai didžiausių pasaulyje naftos bendrovių, sėdi nuo 2003 metų. Jis teigia, kad jo bylą užsakė pareigūnai iš premjero Vladimiro Putino aplinkos, kurie tai neigia.

A.Kučma – trečiasis žmogus, susijęs su M.Chodorkovskio persekiojimu, viešai papasakojęs apie valdžios kišimąsi į jo likimą. Anksčiau Maskvos Chomovnikų teismo, nuteisusio M.Chodorkovskį dar šešerius metus kalėti, du darbuotojai pareiškė, kad teisėjas Viktoras Danilkinas rašė nuosprendį ne pats, o vadovaujamas aukštesnės instancijos teismo. V.Danilkinas vadino šiuos pareiškimus šmeižtu.

Pasak A.Kučmos, kai jis mėgino parašyti skundą, kad buvo naudojamas kampanijoje prieš M.Chodorkovskį, jį sumušė milicininkai.

„(Man) buvo sutrupinta ranka. Štai ji kreiva ir nesilanksto, – sakė buvęs kalinys, rodydamas išsunktą kairįjį riešą. – Mano kaulai styro į skirtingas puses“.

Federalinės bausmių vykdymo tarnybos atstovas atsisakė tai komentuoti, o Krasnokamensko kolonijos budėtojas sakė, kad jo viršininkas išvykęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius