Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailui Chodorkovskiui bus siūloma skirti Andrejaus Sacharovo premiją

Buvusiam naftos milžinės „Jukos“ vadovui siūloma skirti disidento Andrejaus Sacharovo premiją, skelbia naujienų agentūra „Interfaks“, remdamasi Europos Parlamento nariais.
Ketvirtadienį teisme
Michailas Chodorkovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

M.Chodorkovskio kandidatūrą pasiūlė Žaliųjų frakcija/ Europos laisvasis aljansas. Šios frakcijos atstovai M.Chodorkovskį įvardino kaip „žymiausią politinį kalinį Rusijoje ir demokratinių reformų šalininką“.

Europos Parlamento puslapyje skelbiama, kad oficialiai kandidatų gauti šią premiją pavardės bus paskelbtos rugsėjo 16 dieną

A. Sacharovo premija – kasmetinė premija, kurią Europos Parlamentas skiria išskirtinėms asmenybėms ir organizacijoms, kovojančioms prieš priespaudą, neteisybę ir nepakantumą. Ši premija – viena iš priemonių, skirtų skatinti žmogaus teises ir demokratiją visame pasaulyje.

Ši premija kasmet teikiama maždaug gruodžio 10 d. Per oficialų posėdį Strasbūre Europos Parlamentas suteikia savo „premiją už žmogaus teisių apsaugą“ (50 tūkst. eurų). Gruodžio 10 d. pasirinkta dėl to, kad ši data sutampa su Jungtinių Tautų Visuotinės žmogaus teisių deklaracijos pasirašymu 1948 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius