Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michailui Chodorkovskiui Kremliaus metamus kaltinimus paneigė Aleksandras Litvinenka

Su Vladimiro Putino žinia nunuodytas buvęs Rusijos agentas Aleksandras Litvinenka spėjo duoti parodymus, kurie paneigia šiuo metu Kremliaus metamus kaltinimus buvusiam „Jukos“ vadovui Michailui Chodorkovskiui, rašo newsru.com.
Aleksandras Litvinenka
Aleksandras Litvinenka / „Scanpix“ nuotr.

Federalinėje saugumo tarnyboje (FST) dirbęs A.Litvinenka pusmetį prieš mirtį davė parodymus, kuriuose atskleidė, kad Neftejugansko mero Vladimiro Petuchovo nužudymą organizavo būtent FST agentai.

A.Litvinenka parodymus davė 2006 metų balandžio mėnesį Izraelyje. Pasak jo, po 1998 metų birželio mėnesį įvykdyto nužudymo jį pasikvietęs vienas iš FST vadų Vladimiras Vitvinovas paprašė patikrinti versiją, kad Neftejugansko mero nužudymą organizavo FST.

Jis parodė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas vieno iš regioninių FST padalinių vadas Aleksejus Antropovas, perduodantis maždaug 40 000 JAV dolerių nežinomam asmeniui, kuris, kaip įtariama, ir įvykdė žmogžudystę.

A.Litvinenka tuojau pat pasiūlė vieną vaizdo įrašo kopiją perduoti Borisui Berezovskiui, o kitą prokuratūrai. Tam pasipriešino tiesioginis jo vadovas. A.Litvinenkos teigimu, po to jis tiesiog išėjo iš kabineto, pareiškęs, kad jei vaizdo įrašo negalima viešinti ir naudoti, tai nebelieka prasmės tirti šią bylą.

Buvusio FST agento teigimu, A.Antropovos žinojo apie tokio įrašo egzistavimą.

V.Petuchovą 1998 m. liepos 26 d. nušovė pakeliui į darbą. Už šį nusikaltimą 20 metų nelaisvės bausmė jau skirta „Jukos“ saugumo skyriaus vadovui Aleksejui Pičiuginui. Vėliau nuosprendis sugriežtintas ir jam skirta laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė.

Praėjusiais metais Kremlius atnaujino šios bylos tyrimą ir kaltinimus dėl V.Petuchovo nužudymo pateikė M.Chodorkovskiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius