Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milano mados savaitė: Gipiūras ir oda – ar ne žavus kontrastas?

Penktosios Milano mados savaitės dienos metu galima buvo tyrinėti tekstilininkų ir odininkų sukurtus trečiojo tūkstantmečio stebuklus. Sunkias standžias medžiagas dizaineriai derino su visiškai besvorėmis, peršviečiamomis, ažūrinėmis. Žvelgiant į Milano kolekcijas labiausiai stebino tai, kad nebeliko ribos tarp vakaro ir biuro bei gatvės drabužio.
Kolekcijos pristatymas
Kolekcijos pristatymas

Moters gyvenimo būdas toks ritmingas, kad kartais biuro kostiumėlį, pakeitus vos kelias detales, tenka panaudoti ir verslo vakarienės metu. O vakarui iš pirmo žvilgsnio tinkantis rūbas puikiai atlieka ir biuro drabužio vaidmenį.

Dizainerio iš Neapolio Rocco Barocco moteris vilki elegantiškai tiek egzotiškame paplūdimyje, tiek ir didmiesčių gatvėse. Šeštojo dešimtmečio stiliaus suknios pabrėžia visas gražiausias moters kūno vietas – liekną taliją, dailią kaklo liniją, pečius ir krūtinę. Pūsti saulės kliošo sijonai sukirpti iš standaus poplino, kuris keičia atspalvius priklausomai nuo apšvietimo. Optinio stiliaus kontrastingų spalvų lietpalčiai moters vasaros garderobui suteiks netikėto paaugliško žaismingumo. Vienos drąsiausių – juodais ir baltais dryžiais margintos suknelės. Grafiškas piešinys moters įvaizdžiui suteikia preciziškos švaros prieskonį.

Sportinio stiliaus brovimasis į dienos biuro garderobą ant pakylos atrodė originaliai. Brangi furnitūra – užtrauktukai, sagos, sagtys – tai irgi stiprioji mados namų vieta.

Rokeriškomis nuotaikomis ant Milano podiumo tradiciškai žavėjo britų kūrėjas Johnas Richmondas. Jo kolekcija traukė žvilgsnį kontrastais. Netikėtose vietose apnuogintas  kūnas buvo pridengtas plonu gipiūru. Odos deriniai su gipiūru taps ateinančios vasaros naujiena, kuri labiausiai domins veržlias, iššūkius mėgstančias moteris. Johno Richmondo kolekcijos visada nustebina sugebėjimu modeliuoti aukščiausios kokybės odą, tarsi tai būtų paprasčiausias audinys. Kūrėjas mėgsta odą pinti, siuvinėti, mereškuoti, dekoruoti akmenimis ir kristalais, derinti su metalo apdaila. Kitą vasarą J. Richmondas moters ištreniruotą kūną išryškins odos kombinezonu be rankovių su laisvai krintančiu gobtuvu. Sportinio stiliaus brovimasis į dienos biuro garderobą ant pakylos atrodė originaliai. Brangi furnitūra – užtrauktukai, sagos, sagtys – tai irgi stiprioji mados namų vieta.

Vieną po kito likimo smūgius patyrę „Missoni“ mados namai vis dėlto nuteikė optimistiškai. „Missoni“ kolekcija stebino originalia jūros tematika, kuri, galbūt buvo tiesiogiai su dizainerės Angellos Missoni noru atminti tragiškai žuvusį brolį Vittorio. Žaisminga, lyg netyčia šokinėjančia laužtine linija numegzti plonyčiai kašmyro, moherio, madvilnės su šilku megztukai drąsiai derėjo prie faktūriškų, iš skiautelių sudėliotų sijonų. Margos suknelės žavėjo dailiais siluetais, o trikotažo audiniai laisvai keitė faktūrą sukurdami „vedo non vedo“ – (it. Įspūdį).

„Salvatore Ferragamo“ balti kelnių kostiumėliai tiesiog svaigino švaros įspūdžiu. Mados namai savo klientėms priminė, kad kitą vasarą biure jos privalės demonstruoti ne tik aukščiausią audinių kokybę, bet ir išpuoselėtą kūno odą. Dailiosios lyties atstovės vyriško kirpimo švarką vilkės ant nuogo kūno atidengdamos prabangią liemenėlę lyg ji būtų savarankiškas rūbas. Architektoniški švarkai ir kelnės kolekcijoje žavėjo netikėtomis klostėmis, asimetriškais susegimais, originaliomis apykaklėmis.

Architektoniški švarkai ir kelnės kolekcijoje žavėjo netikėtomis klostėmis, asimetriškais susegimais, originaliomis apykaklėmis.

Trumpi sijonukai pažemintu liemeniu apnuogino ištreniruotą moters pilvą, o sutrumpintos cigarečių formos kelnės atidengė dar vieną erotišką moters kūno vietą – achilo sausgyslę. Įdomiai ant podiumo atrodė ir kostiumėliai, kuriems „Salvatore Ferragamo“ parinko subtilią  švelniai gelsvą medaus spalvą. Iš panašios spalvos banginio odos mados namai pasiuvo ir vasaros aksesuarus – minkštas patogias basutes ir gofruotas rankines.

Gėlėta ryškiaspalvė dizainerės Lauros Biagiotti kolekcija skirta prabangų gyvenimo būdą dievinančioms moterims. Jos svajos, keliaus, laiką leis egzotiškuose paplūdimiuose ir vos retkarčiais sugįš į didmiesčių triukšmą. Švelnūs šilko audiniai – puikus fonas Afrikos florai. Plazdančios šifono suknios moteriai žengiant podiumu atrodė tarsi malonus sapnas, smarkiai nutolęs nuo pilkos kasdienybės. O prabangūs ažūrai priminė, kad moters kūnas – puikus fonas originaliems rankdarbiams. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius