Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijardierius Lebedevas pašalintas iš rinkimų į Sočio merus

Sočio miesto teismas antradienį pašalino iš miesto mero rinkimų Nacionalinės atsargų korporacijos vadovo ir laikraščio „Novaja gazeta“ bendraturčio Aleksandro Lebedevo kandidatūrą pagal nepriklausomo kandidato Vladimiro Truchanovskio ieškinį, kuriame šis apkaltino jį finansiniais pažeidimais, pranešė bankininkas telefonu agentūrai „Reuters“.
Aleksandras Lebedevas
Aleksandras Lebedevas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Meras Sočis

Be A.Lebedevo, būsimos 2014 metų olimpiados sostinės mero rinkimuose įsiregistravo maždaug dešimt pretendentų, tarp kurių yra nesutaikomas Kremliaus kritikas Borisas Nemcovas ir laikinasis Sočio meras, partijos „Vieningoji Rusija“ narys Anatolijus Pachomovas.

A.Lebedevas vadina teismo sprendimą „neteisingu“ ir žada vis tiek tęsti rinkimų kampaniją.

„Jie tiesiog bijo, kad jų kandidatas Pachomovas gali pralaimėti. Todėl regiono valdžia nusprendė panaudoti prieš mane tokią paprastą priemonę“, – sakė A.Lebedevas.

Didžiausiame Rusijos Sočio kurorte, paskelbus mero rinkimus, užvirė kova tarp regiono valdžios statytinių, Maskvos kritikuojamų už per lėtą rengimąsi 2014 metų žiemos olimpiadai, ir opozicijos, kuri kalba apie vis didėjantį miestiečių nepasitenkinimą.

Praėjusį antradienį iš rinkimų kovos pasitraukė kitas kandidatas, buvęs Kremlių remiančios Rusijos demokratų partijos lyderis Andrejus Bogdanovas.

„Lebedevas visaip pabrėžė savo sutikimą su Maskva ir asmeniškai su Putinu, taigi labai kirtosi dėl elektorato su Pachomovu... Taip atsitiko ir dėl Bogdanovo“, – sakė agentūrai „Reuters“ B.Nemcovo štabo vadovas Ilja Jašinas.

Pats bankininkas sako, kad apskųs teismo sprendimą.

„Rinkimų kampanija tęsis, juo labiau, kad ji vyksta rengiant asmeninius susitikimus su rinkėjais,“ – sakė A.Lebedevas.

Kovo mėnesį atšaukė savo kandidatūrą buvęs Federalinės apsaugos tarnybos karininkas, Valstybės Dūmos deputatas Andrejus Lugovojus, kurį Britanijos valdžia įtaria sąsajomis su buvusio Federalinės saugumo tarnybos darbuotojo Aleksandro Litvinenkos mirtimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius