-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Milijonierių šeima Didžiojoje Britanijoje: kamuojama pogimdyvinės depresijos mama nužudė du savo vaikus

Pogimdyvinės depresijos kamuojama moteris Londone nužudė savo du vaikus ir teisme teisinosi, kad jos neapleido iliuzija, kad vaikus atims socialinės tarnybos.
Prie Birmingamo ligoninės patruliuoja policija.
Medikai nebesugebėjo išgelbėti dviejų smaugtų kūdikių. / Reuters/Scanpix nuotr.

35 metų juvelyrė Felicia Boots pasmaugė savo dviejų mėnesių sūnų Masoną ir 14 mėnesių dukrą Lily. Teigiama, kad vaikus mama nužudė praėjus vos keletui dienų po to, kai šeima įsikėlė į 1,4 mln. svarų vertės namą prestižiniame slėnyje pietvakarių Londone. Jame gyvena jaunos, turtingos šeimos, praneša dailymail.co.uk.

Jos vyras, investicijų bankininkas, grįždamas namo išvydo tamsoje skendintį namą, o žmoną sėdinčią ant laiptų.  F.Boots aimanavo: „Mano mielas sūnau, mano gražuole dukra. Jie dingo. Padėkit man, padėkit“. 

Moteris bandė nusižudyti, tačiau patyrė tik paviršutinius kaklo sužalojimus. Pogimdyvinės depresijos kamuojama mama prisipažino nužudžiusi savo du vaikus. Juos namuose, drabužinėje, vieną šalia kito rado pats tėvas. 

Nebegėrė vaistų

J.Boots pasmaugė savo vaikus ir juos paguldė ant grindų tiesiog drabužinėje.

Jefferey Boots žmonai po abiejų vaikų gimimo buvo nustatyta pogimdyvinė depresija. Jai buvo paskirti vaistai -  antidepresantai. Likus kelioms valandoms iki kraupaus nutikimo ji nufotografavo mergaitę ir nusiuntė jos nuotrauką vyrui. Šis palaikė tai ženklu, kad moteris jaučiasi geriau.

J.Boots teigia nežinojęs, kad žmona nustojo gerti vaistus. Moteris jaudinosi, kad nepaisant gydytojo patikinimų žindymo laikotarpiu jie sukels šalutinį poveikį kūdikiui. 

Patikrinus moters kompiuterį išsiaiškinta, kad ji per paieškų sistemą domėjosi savo liga. 

Prie vaikų kūnelių buvo rastas lapelis, kuriame ji stebėjosi, kaip galėjo šitaip žiauriai pasielgti su vaikais, kad buvo išsigandusi ir „kad jos gyvenimas prieš kelias savaites ėmė byrėti“.

J.Boots iškvietė greitąją pagalbą, tačiau medikai vaikams jau negalėjo padėti. Moteris buvo suimta. 

Iš Kanados kilusi porą į Didžiąją Britaniją atsikraustė prieš ketverius metus. Vyras pasakojo pareigūnams, kad jo mylimoji buvo gera žmona bei mama ir teigė negalėjęs patikėti tuo, kas nutiko.

Gailisi

Teisme perskaitytas vaikus nužudžiusios mamos laiškas. Jame ji sakė: „Gegužės 9-oji yra diena, dėl kurios amžinai gailėsiuosi. To niekada neturėjo nutikti ir tai mane slegia labiau nei kas nors gali įsivaizduoti. Tai mano dalis ir man jos visada trūks. Tačiau aš gera mama ir niekada nenorėjau, kad taip nutiktų“. 

Moteris pripažinta kalta nužudžius savo du vaikus. Vyras teisme ją nuolat palaikė, moteris netvardė ašarų. 
Moteriai skirtas priverstinis gydymas, nes, anot teisėjo, kalėjimo bausmė šiuo metu būtų visiškai netinkama. Ligoninėje ji bus laikoma tol, kol medikai nuspręs, kad ši pasveiko.

„Tai neapsakomai liūdnas atvejis“, - sakė teisėjas. Jo teigimu, moteris nelaimės metu buvo netekusi kontrolės ir elgėsi veikiama fizinių ir psichologinių veiksnių.

Teigiama, kad Didžiojoje Britanijoje viena iš dešimties moterų patiria depresiją. Keturios iš 1 000 moterų būna priverstos gydytis ligoninėje. 
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius