Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milžiniška sniego audra JAV jau pasiglemžė beveik dvi dešimtis gyvybių

Amerikiečiai toliau kovoja su rytinę šalies pakrantę užgriuvusia nepaprasto galingumo sniego audra ir tikisi, kad sekmadienį bent jau nustos snigę.
Pūga Niujorke
Pūga Niujorke / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skirtingų šaltinių duomenimis, per šį stichijos smūgį jau žuvo nuo 18 iki 19 žmonių. Daugelis jų tapo automobilių avarijų, įvykusių slidžiuose ir užpustytuose keliuose, aukomis. Dėl tos priežasties ir dėl didžiulio snygio Niujorke visiškai uždraustas eismas nuosavais automobiliais. Gatvėse gali rodytis tik specialiųjų tarnybų transportas.

„Niekada nepatinka sutrikdyti susisiekimą ir prekybą, bet ši audra buvo greita ir įsiutusi, – sakė Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo. – Su tokia audra juokauti negalima.“

„Žinome, kad ji jau parodė turinti aštrius dantis“, – Vašingtono merė Muriel Bowser sakė žurnalistams, pridūrusi, kad „per pastarąsias dvi valandas buvo pranešimų apie nulinio matomumo sąlygas. Matomumas labai blogas.“

Sniego danga daugelyje rytinės pakrantės teritorijų siekia beveik rekordines aukštumas. Pavyzdžiui, Niujorko Centriniame parke sekmadienio nakties pradžioje jau buvo prisnigę 68,1 cm sniego. Iki 2006-ųjų rekordinio 68,3 cm lygio trūko tik 0,2 cm, praneša CNN. Vakarų Virdžinijoje ir Merilande sniego dangos storis jau viršijo metrą.

Dėl pūgos atidėta per 8,5 tūkst. lėktuvų skrydžių. Tarptautinį Johno F.Kennedy oro uostą užvertė 70 cm sniego antkodė.

Situaciją sunkina uraganinio vėjo gūsiai. Dėl nutrauktų komunikacijų be elektros energijos namuose priversti kaip nors išgyventi per 74 tūkst. žmonių.

Dėl itin stipraus vėjo palikęs Atlanto vandenyno vanduo užliejo kai kurias pakrantės vietoves – prasidėjo potvynis.

Situacijos pagerėjimo tikimasi antroje sekmadienio dienos pusėje, kai tikimasi, kad audra atsitrauks atgal į Atlanto vandenyną, nusinešdama su savimi ir naujus kritulius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius