Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė garsusis lenkų sociologas ir filosofas Zygmuntas Baumanas

Mirė garsusis lenkų sociologas, filosofas, profesorius Zygmuntas Baumanas. Apie tai pranešė jo gyvenimo draugė Aleksandra Kania.
Zygmuntas Baumanas
Zygmuntas Baumanas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Sociologija Lenkija

„Mielieji, Zygmuntas pasitraukė į amžinybę šiandien, 2017 metų sausio 9-ąją. Atsisveikinau su juo Lidse (Jungtinė Karalystė), mūsų namuose tarp artimiausių šeimos narių“, – parašė A.Kania, o jos žodžius cituoja gazeta.pl.

Z.Baumanas – Lenkijos sociologas, vienas žymiausių XX a. antros pusės postmoderniojo vartotojiškumo bei takiosios modernybės reiškinių teoretikų. Jis taip pat buvo humanitarinių mokslų profesorius, eseistas, daug metų ėjo Lidso universiteto Sociologijos katedros vedėjo pareigas.

Z.Baumanas gimė 1925 metų lapkričio 19 dieną Poznanėje, vargingai gyvenusių žydų šeimoje.

Z.Baumanas buvo labai produktyvus politologijos, sociologijos, filosofijos, etikos, menų, istorijos tyrinėtojas, akademinį pasaulį žavėjęs giliomis įžvalgomis apie modernybę, globalizmo pasekmes žmogui, socialinę mintį ir viešąją erdvę. Jį išgarsino 1989 m. pasirodžiusi knyga „Modernybė ir holokaustas“, pelniusi jam Amalfio sociologijos ir socialinių mokslų srities premiją.

2007 m. profesoriui buvo suteiktas Vytauto Didžiojo universiteto garbės daktaro vardas.

Praėjusį rudenį buvo suplanuota Z.Baumano viešnagė Lietuvoje. Tačiau tuomet Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) pranešė, kad Z.Baumano vizitas Lietuvoje neįvyks dėl pablogėjusios profesoriaus sveikatos. Tuo metu buvo teigiama, kad Z.Baumanui neatsitiko nieko baisaus – paūmėjo reumatas, tad medikai rekomendavo atsisakyti kelionių. Lietuvoje buvo planuojama VDU garbės daktaro Z.Baumano paskaita tema „Ar pakanka blogį išsklaidyti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius