-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mįslingai dingusio Malaizijos lėktuvo keleivių artimieji: „Geriau tai būtų pagrobimas“

Keleivių, skridusių oro bendrovės „Malaysia Airlines“ MH370 reiso lėktuvu, šeštadienį sakė jaučiantys baimę ir susirūpinimą dėl pranešimų, jog dingęs laineris galėjo nukrypti nuo kurso dėl sąmoningų veiksmų, taip pat reikalavo atsakymų dėl šio mįslingo prieš savaitę įvykusio incidento.
Dingusio orlaivio paieška
Dingusio orlaivio paieška / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

SUSIJĘ: Mįslingai dingusio Malaizijos lėktuvo tyrimas: orlaivio komunikacijų sistemos buvo sugadintos tyčia?

153 Kinijos piliečiai sudarė beveik du trečdalius iš 239 lėkuve buvusių žmonių. Jų artimieji, susirinkę Pekine esančiame viešbutyje „Lido“, po Najibo Razako spaudos konferencijos, kurią transliavo televizija, sakė, kad premjero pareiškimai jų beveik nenuramino, o kai kurie atvirai kėlė prielaidą, jog Malaizijos valdžia stengiasi kažką nuslėpti.

Pagrobimas – geriau negu avarija, – rašė vienas socialinio tinklo „Sina Weibo“ vartotojas.

„Nujaučiu, kad („Malaysia Airlines“) turėjo atlikti kažkokį vaidmenį šiame incidente“, – Kinijos rytinėje Šandongo provincijoje gyvenantis Wen Wanchengas, kurio sūnus buvo tarp dingusio lainerio keleivių, sakė būriui žurnalistų, pasibaigus Najibo Razako spaudos konferencijos transliacijai.

Jis skeptiškai vertino Malaizijos premjero paskelbtą naujausią informaciją apie paskutinį kontaktą su dingusiu laineriu, sakydamas, kad tai buvo „sąmokslas iš pat pradžių“.

„Pirmasis jų minėtas (paskutinio kontakto) laikas buvo 1 val. 21 min., o dabar jį oficialiai pakeitė į 8 val. 11 min., – sakė Wen Wanchengas. – Būtent taip pasakė premjeras. Jau iš šito galima spręsti, ar jie kažką slepia, ar ne.“

Kelių keleivių artimieji po anksčiau šeštadienį dvi valandas trukusio susitikimo Pekine su oro bendrovės atstovais sakė naujienų agentūrai AFP esantys nusivylę, kad iki šiol stinga konkrečios informacijos apie lėktuvo buvimo vietą.

„Kol kas įmanoma bet kas, – sakė viena vidutinio amžiaus moteris. – Toliau viliamės, kad bus gerų žinių, bet viskas klostosi blogai.“

„Esu labai nusivylusi jais visais, – sakė kita moteris, turėdama omenyje oro bendrovės pareigūnus ir Kinijos bei Malaizijos vyriausybes. – Jie mums nieko nepasakė.“

„Man neramu. Labai neramu“, – pridūrė ji.

Tuo tarpu Kinijos užsienio reikalų ministerija toliau spaudė Malaiziją pateikti aiškesnę informaciją. URM atstovo Qin Gango pareiškime raginama pateikti „išsamią ir tikslią informaciją“ apie dingusį lėktuvą.

Qin Gangas taip pat sakė, jog Kinijos „techniniai specialistai“ vyksta į Malaiziją padėti tyrimui.

Išliekant didelei įtampai ir vystantis sąmokslo teorijoms, daugelis Kinijos socialinių tinklų vartotojų dalijosi vienos moters pranešimu, kad ji gavo žinutę apie praleistą telefono skambutį ir kad jai esą skambino dingusiame lėktuve buvęs tėvas.

Ta neįvardyta moteris esą „gavo pranešimą apie savo tėvo, buvusio lėktuve, praleistą skambutį“, tačiau tas numeris buvo jau nepasiekiamas, kai ji mėgino paskambinti atgal, rašo dienraštis „Beijing Times“.

Kiti vartotojai su palengvėjimu reagavo į žinią, kad minimas incidentas galėjo būti pagrobimas, o ne avarija.

„Pagrobimas – geriau negu avarija, – rašė vienas socialinio tinklo „Sina Weibo“ vartotojas. – Tikėkimės, kad Malaizija vėliau to nepaneigs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius