-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mistika: pagrobtas „Arctic Sea“ nebuvo dingęs...

Maltos laivybos administracija antradienį sakė, kad pagrobtas prekinis laivas, kurį rado jo ieškojęs Rusijos karinis jūrų laivynas, „iš tiesų nebuvo dingęs“.
„Arctic Sea“
„Arctic Sea“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Laivas

Suomijoje įregistruotas sausakrūvis „Arctic Sea“, kuriame dirbo rusų įgula, plaukiojo su Maltos vėliava.

Maltos pareigūnai sakė, kad Laivybos saugumo komitetas, kuriame dirba Švedijos, Suomijos ir Maltos atstovai, atidžiai sekė įvykius, susijusius su incidentu dėl „Arctic Sea“.

„Komitetas norėtų paaiškinti, kad kelias dienas buvo nuolat tiksliai žinomas „Arctic Sea“ judėjimas, nors buvo pranešta, kad laivas dingo“, – nurodė Maltos laivybos administracija.

„Tyrimą atliekantys Suomijos, Maltos ir Švedijos pareigūnai sutarė neskelbti jokios informacijos, kad nekiltų pavojus laive esančių asmenų saugumui, gyvybėms ir pačiam laivui", – teigė administracija.

Rusija antradienį pranešė, kad dėl sausakrūvio „Arctic Sea“ pagrobimo areštavo aštuonis žmones iš Latvijos, Estijos ir Rusijos ir kad jie buvo apklausti rusų Karinio jūrų laivyno laive. 

Papildyta 11.05 val.

Su Estija gali būti susiję šeši piratai iš aštuonių...

Estijos prokuratūros duomenimis, iš aštuonių sausakrūvio „Arctic Sea“ pagrobėjų šeši žmonės susiję su Estija.

„Turimi omenyje šeši asmenys, tarp kurių yra turinčių leidimą gyventi Estijoje Rusijos piliečių, asmenų be pilietybės ir Estijos piliečių", – antradienį Estijos televizijos vakaro naujienų laidoje pranešė prokuratūros vadovaujančioji prokurorė Lavly Lepp.

Estijos televizija, remdamasi savo turimais duomenimis, taip pat nurodė, kad sulaikyti Estijos piliečiai yra rusų tautybės.

Užsienio reikalų ministras Urmas Paetas patvirtino, kad tarp piratų yra Estijos piliečių.

„Mes turime duomenų, kad laive buvo Estijos piliečių. Neturime pagrindo manyti, kad tai buvo įgulos nariai", – sakė jis antradienio vakarą per Estijos televiziją.

Rusijos gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas antradienį pranešė, kad bendrais Rusijos karinių oro pajėgų ir karinių jūrų pajėgų veiksmais buvo sulaikyti aštuoni įtariami sasakrūvio pagrobimu žmonės, tarp jų keturi Estijos piliečiai, du Latvijos ir du Rusijos piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius