-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mittas Romney kritikuoja „pavojingą“ JAV prezidento Baracko Obamos Artimųjų Rytų politiką

JAV respublikonų kandidatas į prezidentus Mittas Romney sekmadienį vakare užsipuolė prezidento Baracko Obamos Artimųjų Rytų politiką, didindamas spaudimą Vašingtono administracijai po antiamerikietiškų protestų bangos islamo pasaulyje.
Barackas Obama ir Mittas Romney
Barackas Obama ir Mittas Romney / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atvirame laiške laikraščiui „The Wall Street Journal“ M.Romney apie „nerimą keliančius“ pastarojo meto įvykius Artimuosiuose Rytuose rašo, kad Jungtinės Valstijos „atrodo esančios įvykių malonėje, o ne juos formuojančios“.

„Nestumiame jų ta kryptimi, kuri saugo mūsų žmones ar mūsų sąjungininkus. Ir tai yra pavojinga“, – pridūrė M.Romney.

„Jeigu Artimieji Rytai nusiris į chaosą, jeigu Iranas judės branduolinio proveržio link arba jeigu Izraelio saugumas atsidurs pavojuje, Amerika galėtų būti įtraukta į verpetą“, – mano kandidatas į prezidentus.

Užsipuldamas B.Obamos Artimųjų Rytų politiką, jis taip pat rašė: „Mums reikėjo sėkmės strategijos, bet prezidentas tokios nepasiūlė. O dabar jis stengiasi sumenkinti pastarųjų kelių savaičių baisių įvykių reikšmę“.

Jungtinėse Valstijose sukurtas mėgėjiškas filmas, kurio 14 minučių trukmės „anonsas“ buvo paskelbtas internete ir kuriame įžeidžiamas pranašas Mohametas, praėjusį mėnesį keliose musulmoniškose valstybėse išprovokavo antiamerikietiškų protestų bangą, kuri, virtusi smurto protrūkiais, pareikalavo dešimčių žmonių gyvybių.

Kilus tiems protestams rugsėjo 11 dieną Bengazyje Libijoje buvo užpultas JAV konsulatas ir žuvo keturi amerikiečiai, tarp jų – JAV ambasadorius.

M.Romney teigimu, B.Obama taip pat kaip paprasčiausią „triukšmą“ atmetė Izraelio susirūpinimą dėl Irano branduolinės programos. Respublikonų kandidatas kaltina demokratų prezidentą atsisakius susitikti su Izraelio premjeru Benjaminu Netanyahu.

Baltieji rūmai ne kartą neigė šį kaltinimą.

„Šiuo netikrumo periodu mums reikia taikyti nuoseklią strategiją dėl savo partnerių Artimuosiuose Rytuose rėmimo, tai yra, ir vyriausybių, ir asmenų, kurių vertybės tokios pačios kaip mūsų“, – rašė M.Romney.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius