-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 06 25 /23:07

Po sprogimo prie viešbučio Mogadiše – jo šturmas, yra žuvusiųjų

Prie Somalio sostinėje – Mogadiše – esančio viešbučio savižudis sprogdintojas detonavo sprogmenų prikrautą automobilį, tai patvirtino Somalio policija. Incidentas įvyko pačiame Somalio sostinės centre.
Sprogimas Mogadiše prie „Ambassador Hotel“ pastato
Sprogimas Mogadiše. Asociatyvinė iliustracija. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia naujienų agentūra AP, kaip įtariama, įtariamieji, priklausantys Somalio islamistų grupuotei „Al Shabab“, šturmavo viešbutį „Nasa Hablod“. Pastarasis įsikūręs mylia nuo miesto oro uosto. Per išpuolį mažiausiai 14 žmonių žuvo, skelbia BBC.

Saugumo pajėgos atsiėmė „Naso Hablod“ viešbutį, kurį buvo šturmavę islamistai. Užpuolikai saugumo pajėgas taip pat pasitiko šūviais. Pranešama, kad tarp žuvusiųjų – apsauginiai, civiliai ir keletas užpuolikų.

Žinoma, kad žuvo viešbutyje dirbusi moteris. Ar kulkos pakirto viešbučio svečius, neaišku. Šiame viešbutyje dažnai apsistoja politikai ir turistai.

Anksčiau skelbta, kad įsiveržę į viešbutį ginkluoti grupuotės nariai ėmė šaudyti į žmones, paėmė įkaitų. „Jie šaudė į visus, kuriuos matė. Man pavyko pabėgti pro galines duris“, – naujienų agentūrai AP pasakojo Ali Mohamudas.

Taip pat pranešta, kad viešbutyje jo apsaugininkai susirėmė su užpuolikais. Pasirodė pranešimų, kad galėjo nugriaudėti antrasis sprogimas.

„Pirmiausiai buvo detonuotas automobilis, o tuomet jie šturmavo viešbutį. Dabar jie yra viduje, girdimi šūviai“, – situaciją naujienų agentūrai „Reuters“ komentavo policijos atstovas Majas Nuras Farahas.

Šį mėnesį mažiausiai dešimt žmonių žuvo, dar 50 buvo sužeista per išpuolį kitame viešbutyje, esančiame Somalio sostinėje. Už šį išpuolį atsakomybę prisiėmė „Al Shabab“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius